Zdravotný stav 84-ročného Mubaraka sa zhoršil

TASR
11.6.2012 15:16

Zdravotný stav zvrhnutého egyptského prezidenta Husního Mubaraka sa ešte viac zhoršil, lekári museli použiť dvakrát defibrilátor a tekutiny mu do tela doplňujú vnútrožilovo, informovali dnes predstavitelia egyptskej bezpečnosti.

Zdravotný stav 84-ročného Mubaraka sa zhoršil
SITA

Mubarakovi dvaja synovia, Gamál, ktorý bol v minulosti považovaný za jeho pravdepodobného nástupcu, a bohatý podnikateľ Alá, sú pri jeho lôžku na jednotne intenzívnej starostlivosti vo väzenskej nemocnici južne od Káhiry. Bývalý prezident, ktorý má 84 rokov, si tam odpykáva trest doživotného väzenia. Z vyjadrenia predstaviteľov bezpečnosti, ktorí sa nachádzajú v tejto väzenskej nemocnici, nie je jasné, či lekári použili defibrilátor, pretože sa Mubarakovi zastavilo srdce alebo aby mu napravili nepravidelnú činnosť srdca.

Hovorili pod podmienkou anonymity, pretože nie sú oprávnení poskytovať informácie médiám.

Mubaraka odsúdili 2. júna na doživotné väzenie za to, že nezabránil zabitiu demonštrantov počas povstania, ktoré vlani viedlo k jeho odstúpeniu. Po vynesení rozsudku sa podľa správ jeho stav rapídne zhoršil. Objavili sa dokonca fámy, že exprezident zomrel, čo však oficiálne zdroje popreli.

Témy: lekár
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok