NBA: Harden priviedol svoj tím k víťazstvu, blysol sa 50 bodmi

TA3 TASR
14.12.2018 08:11

James Harden priviedol v noci na piatok v zámorskej NBA basketbalistov Houstonu Rockets k domácemu víťazstvu nad Los Angeles Lakers 126:111.

Harden sa stal prvým hráčom v histórii súťaže, ktorý zaznamenal štyri 50-bodové triple double. Tri ich počas kariéry dosiahli Russell Westbrook, dvakrát Wilt Chamberlain a Elin Baylor, kým napríklad LeBron James či Michael Jordan ani raz. Rockets sa po druhom úspechu za sebou posunuli aspoň na 13. pozíciu v Západnej konferencii. "Pravdupovediac, padli sme do hlbokej jamy. Pohľad na tabuľku je pre nás frustrujúci, no nevzdávame sa a budeme ďalej bojovať. Verím v schopnosti spoluhráčov, trénerov aj celej organizácie," povedal Harden pre zámorské médiá. Najlepším strelcom Lakers bol James s 29 bodmi, Kyle Kuzma pridal 24 bodov a 20-bodovú métu pokoril už v šiestom stretnutí za sebou.

NBA po roku opäť zavítala do Mexika. Vysokohorské prostredie svedčilo Orlandu, ktoré si v prvom z dvojice zápasov v Mexico City poradilo s Chicagom 97:91 a ukončilo trojzápasovú minisériu prehier. Lídrom Magic bol čiernohorský pivot Nikola Vučevič, ktorý si pripísal 26 bodov a 10 doskokov. Phoenix ukončil desaťzápasovú sériu prehier, doma zdolal Dallas 99:89 a pokazil oslavu Dirkovi Nowitzkému. Štyridsaťročný Nemec odohral svoj premiérový zápas v tomto ročníku. Za Mavericks nastúpil už do 21. sezóny, takú klubovú vernosť dosiaľ ešte nikto v histórii NBA neukázal. Kobe Bryant strávil v drese Lakers 20 sezón. San Antonio vyhralo štvrtý domáci duel za sebou, keď uštedrilo LA Clippers debakel 125:87. Spurs dosiahli najvyššie víťazstvo v sezóne. LaMarcus Aldridge viedol texaský klub 27 bodmi.

Výsledky NBA:

Houston - Los Angeles Lakers 126:111

San Antonio - Los Angeles Clippers 125:87

Orlando - Chicago 97:91

Phoenix - Dallas 99:89

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok