NAKA udrela na západe Slovenska. Rozbili gang, obvinili 19 ľudí

TA3
13.12.2018 14:03

Policajti z NAKA udreli na západnom Slovensku proti zločineckej skupine, ktorá sa zaoberala drogovou trestnou činnosťou. Pri akcii zadržali päť osôb, 19 čelí obvineniam. Ako vidno z fotografií, zadržali množstvo drog a prekurzorov na ich výrobu.

NAKA udrela na západe Slovenska. Rozbili gang, obvinili 19 ľudí
PZ SR

Policajný zásah s názvom "Venal" sa odohral v Trnavskom a Bratislavskom kraji. Ako uviedli policajti, gang operoval prevažne v mestách Sereď, Galanta, Trnava a v ich okolí. "Počas akcie policajti NAKA vykonali domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Pri zaisťovacích úkonoch využili aj inštitút vstupu do obydlia a znalecké skúmania. Vyšetrovateľ vypočul svedkov a obvinil 19 osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Jedenásť z nich aj z drogovej trestnej činnosti, ktorú mali páchať obzvlášť závažným spôsobom. Svedčí o tom aj množstvo zaistených drog, ako aj zadokumentovaná trestná činnosť," uviedlo policajné prezídium.


"Od roku 2015 mali členovia skupiny zabezpečiť viac ako 2,5–tisíc kilogramov prekurzorov (tabletky) v hodnote približne 4,8 milióna eur na výrobu asi 480 kilogramov metamfetamínu v hodnote 16,8 milióna eur. Počas akcie policajti zadržali piatich obvinených, zaistili 141-tisíc eur v hotovosti a 31 kilogramov prekurzorov vo forme tabliet s obsahom efedrínu. Z tohto množstva sa dá vyrobiť až 6,6 kilogramu metamfetamínu v hodnote 200- tisíc eur," dodala polícia. Obvineným hrozia až výnimočné tresty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok