Tri opozičné strany chcú vytvoriť ľudovú platformu

TA3 TASR
10.6.2012 14:33

Kresťanskí demokrati chcú pre lepšiu opozičnú spoluprácu vytvoriť so SDKÚ-DS a Mostom-Híd tzv. ľudovú platformu. Tieto tri parlamentné strany sa totiž hlásia k Európskej ľudovej strane.

Tri opozičné strany chcú vytvoriť ľudovú platformu
SITA

KDH návrh odsúhlasilo na sobotňajšom rokovaní Rady hnutia v Dolnom Kubíne a líder hnutia Ján Figeľ ho už konzultoval s predsedami SDKÚ-DS a Mosta-Híd Pavlom Frešom a Bélom Bugárom.

„Tento návrh sme mysleli zásadne, lebo slovenská opozícia potrebuje lepšie nielen vzťahy, ale aj dôveryhodnosť a jej jadrom sú tri strany, ktoré spája tento rámec,“ vyhlásil dnes Figeľ v diskusnej relácii TA3 V politike s tým, že prvotné reakcie oslovených predsedov boli pozitívne. Freša a Bugára Figeľ pozval aj na Snem KDH, ktorý sa bude konať o dva týždne v Ružomberku.

Na úrovni platformy by sa mali riešiť nielen európske, ale aj slovenské témy. „Som presvedčený, že takáto platforma môže byť nielen dôveryhodným, ale aj efektívnym nástrojom na formovanie spoločných postojov, možno aj personálnym pre budúce roky,“ podčiarkol. Keď sa vytvorí úzka spolupráca týchto troch strán, ľahšie sa podľa Figeľa bude spolupracovať aj so SaS.

Keďže Most-Híd nedávno oficiálne deklaroval záujem byť členom Európskej ľudovej strany, KDH ho podľa Figeľa bude podporovať v prístupovom procese, ktorý musia odsúhlasiť všetci členovia. Líder kresťanských demokratov sa 28. júna zúčastní na summite tejto platformy.

V politike z 10. júna

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok