Vysokoškoláci môžu získať grant na podporu umenia do 5000 eur

10.6.2012 11:21

Nový grantový program na podporu tvorby študentov vysokých škôl s umeleckým zameraním pod názvom Viac umenia prináša Nadácia Tatra banky. Venuje naň 40.000 eur a maximálna výška podpory jedného projektu je 5000 eur. Termín na prihlásenie projektov je do 28. septembra.

Vysokoškoláci môžu získať grant na podporu umenia do 5000 eur
Foto: SITA

Grant je určený pre ambiciózne projekty z oblasti audiovizuálnej tvorby, divadla, hudby, literatúry alebo výtvarného umenia. Viac umenia je prvý grantový program na podporu umeleckej tvorby v oblastiach, ktoré uvedená nadácia tradične oceňuje svojou výročnou cenou za umenie. Podpora je určená pre aktívne skupiny študentov všetkých troch stupňov štúdia, učiteľov a slobodných umelcov, ktorí sa venujú tvorbe umeleckých diel. Program netradičnou formou prepája obe strategické zamerania nadácie – vzdelávanie a umenie tak, že umožňuje študentom umeleckých smerov učiť sa od renomovaných pedagógov – umelcov. Zároveň tak získavajú dobrú referenciu pre ďalšie umelecké uplatnenie.

"Máme granty na podporu štúdia v zahraničí, projektov na školách či inovatívnych nápadov mladých podnikateľov a grant Viac umenia nám v tejto mozaike chýbal," zdôvodnila pre TASR Milada Halová, manažérka nadácie a sponzoringu spomínanej banky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok