Kríza v českej nemocnici: pacienti dostali po operácii otravu krvi

TA3 TASR
29.11.2018 14:35

Osem pacientov museli po operáciách, ktoré absolvovali v nemocnici v českom meste Frýdlant, previezť do krajskej nemocnice v Liberci. Dôvodom je otrava krvi, informoval vo portál televízie TV Nova s tým, že operačné sály v Nemocnici Frýdlant sú dočasne zatvorené.

Kríza v českej nemocnici: pacienti dostali po operácii otravu krvi
SITA/Marek Mrviš

Nemocnica v Liberci, kam po stredajších operáciách previezli ôsmich pacientom s otravou krvi, teraz musí rušiť niektoré plánované operácie a posilňovať tímy na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení, ktoré sa stará o pacientov v kritickom stave.

Frýdlantská nemocnica zatvorila svoje operačné sály. Prípad sa už prešetruje, pričom zatiaľ nie je zrejmé, čo bolo príčinou sepsy operovaných pacientov. Podľa oficiálneho vyhlásenia nemocnice prebehli pred všetkými operáciami štandardné testy prístrojov i podávaných látok. "Po kontrole odbornou firmou už vieme, že prístroje boli úplne v poriadku," napísalo vedenie nemocnice k prípadu.

"Vysvetlenie zhoršenia stavu pacientov by mali priniesť testy, na ktorých výsledky všetci čakáme. Nič podobné sa v Nemocnici Frýdlant doteraz nestalo," uviedla nemocnica na svojej webstránke. Prípadom sa zaoberá krajská hygienická stanica, český Štátny ústav pre kontrolu liečiv a aj kriminálna polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok