Kočner mal ponúknuť miliónovú kauciu, za mrežami však zostal

TA3 SITA
29.11.2018 09:12

Podnikateľ Marian Kočner mal údajne ponúknuť kauciu jeden milión eur, aby ho Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici prepustil z väzby. Sudca ho však napriek tomu nechal za mrežami v leopoldovskej väznici. Informáciu priniesol denník Pravda.

Sťažnosť podnikateľa voči neprepusteniu z väzby už dorazila na Najvyšší súd. Ako ďalej informovala hovorkyňa súdu Alexandra Važanová, súd sa bude záležitosťou zaoberať bezodkladne. Špecializovaný trestný súd rozhodoval o prepustení obvineného podnikateľa z väzby 15. novembra, pričom úrad špeciálnej prokuratúry 20. novembra obdržal uznesenie, podľa ktorého sudca pre prípravné konanie zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby a neprijal žiadnu náhradu väzby, teda ani peňažnú záruku.

Dôvodom na vzatie Kočnera do väzby bolo, že čelí obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Ide o zmenky v hodnote 69 miliónov eur. Ich vyplatenie na súde požadoval od Pavla Ruska a spoločnosti Markíza Slovakia. O prepustenie z väzby žiadal podnikateľ opakovane, súdy mu však nevyhoveli. Markíza medzitým informovala, že renomovaná písmoznalkyňa na základe požiadavky Národnej kriminálnej agentúry na expertné skúmanie dospela k záverom, že Ruskove podpisy na zmenkách nie sú z roku 2000, teda zmenky nevznikli tak, ako obaja tvrdia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok