Šéf polície začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA

TA3 TASR
28.11.2018 09:20

Policajný prezident Milan Lučanský začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Šéf polície tak reaguje na záver analýzy, z ktorej vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Po konaní prijme ďalšie opatrenia

"Zo záverov analýzy vyplývajú viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. Preto som začal disciplinárne konanie voči riaditeľovi NAKA Petrovi Hraškovi. Ďalšie opatrenia prijmem po ukončení disciplinárneho konania," uviedol Lučanský. Ministerka vnútra Denisa Saková pred rokovaním vlády uviedla, že si počká na rozhodnutie Lučanského a bude ho v ňom podporovať.

Prezident Policajného zboru v nedeľu 18. novembra oznámil, že si dal pripraviť precíznejšiu analýzu v súvislosti s anonymným trestným oznámením. Po jej preštudovaní zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA, a skutočnosťou. "Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch prijmem opatrenia," zhrnul Lučanský.

NAKA preverovala anonymné podanie

NAKA preverovala anonymné podanie z možnej korupčnej trestnej činnosti v prípade organizátorov protestov, ktoré dostala 10. septembra. V podaní sa spomína, že organizovali štátny prevrat. V rámci preverovania vypočuli niekoľko organizátorov, ďalšie minulotýždňové výsluchy boli zrušené.

Ministerka vnútra Denisa Saková avizovala po rokovaní vlády v utorok 20. novembra, že si s policajným šéfom počká na výsledky analýzy a následne budú v rýchlom čase konať. "Ak nastali tie pochybenia, ktoré pán prezident naznačoval," podotkla Saková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok