V kauze vraždy Mišenku opäť padol verdikt, Netvor neuspel

TA3 TASR
27.11.2018 17:34

Už raz na 25 rokov odsúdený Róbert T., v kauze osem rokov starej úkladnej vraždy kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku, nedosiahol zmenu trestu ani v obnovenom procese.

V kauze vraždy Mišenku opäť padol verdikt, Netvor neuspel
SITA/PZ (ilu)

Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, potvrdil svoj verdikt a tak, ako v roku 2012, mu opäť vymeral 25 rokov vo väzení s maximálnym stupňom stráženia, ktoré si odvtedy aj odpykáva. Rozsudok nie je právoplatný. Obžalovaný podal odvolanie, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR. Potvrdila to hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Róbert T., prezývaný aj Netvor, dosiahol zvrat vo svojom prípade po tom, ako sa obrátil na Ústavný súd SR s tým, že mali byť porušené jeho práva. Ten mu vyhovel a uznesenie NS SR z konca januára 2013, ktoré sa ho týkalo, bolo zrušené. Prípad sa tak opäť vrátil na ŠTS.

ŠTS v roku 2012 spolu s Róbertom T. poslal za mreže v kauze vraždy Mišenku aj ďalších mužov. Odsúdený Ivan S., ktorý dostal doživotie a Ronald M. s 25-ročným trestom, čo potvrdil odvolací senát NS SR, sa pred časom takisto začali dožadovať obnovy konania práve na základe rozhodnutia ÚS SR s tým, že v prípade boli odsúdení ako organizovaná skupina. ŠTS zatiaľ nerozhodol. Predloženými dôkazmi a skutočnosťami sa má zaoberať Úrad špeciálnej prokuratúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok