Babiš ustál hlasovanie o nedôvere, Česi demonštrovali

TA3 TASR
23.11.2018 21:03

Na Hradčanskom námestí v Prahe sa zišla približne tisícka ľudí na ďalšej demonštrácii proti českému premiérovi Andrejovi Babišovi. Odtiaľ vyrazili na pochod na Staromestské námestie, kde sa konala krátka akcia. Protest s názvom Pochod za dôveryhodnú vládu usporiadali organizátori zo spolku Milion chvilek pro demokracii, informoval portál Novinky.cz.

Babiš ustál hlasovanie o nedôvere, Česi demonštrovali
SITA/AP

"Babiš sa síce chvastá, že ho demonštrácie posilňujú, ale v skutočnosti sa ich bojí. To najdôležitejšie je však ukázať, že nám občanom to nie je jedno, že nebudeme mlčať a sme pripravení demokraciu brániť," napísali organizátori na Facebooku. Ľudia sa na Hradčianskom námestí zišli s transparentmi ako "Oko za oko, krim za Krym", "Odstúpiť!" či "Demisiu", "ŠtB nechceme".

"Teraz budeme pochodovať so svetlami a zrkadlami. Rozsvieťme spoločne Prahu a nastavme zrkadlo politikom," povedal v prejave na úvod pochodu jeden z organizátorov. Za skandovania rôznych hesiel sa potom demonštranti presunuli ulicami Prahy na Staromestské námestie.

demon_7f000001-5eb7-213d.jpg

Demonštrácie sa obnovili potom, čo server Seznam Zprávy zverejnil tajne nakrútenú reportáž s Andrejom Babišom mladším. V nej obvinil spolupracovníkov svojho otca, že ho proti jeho vôli zadržiavali na Kryme, a to pre kauzu okolo rekreačnej farmy Čapí hnízdo, v ktorej otec aj syn čelia obvineniu z dotačného podvodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok