Ozbrojenci zaútočili na čínsky konzulát, z miesta stúpal hustý dym

TA3
23.11.2018 07:27

Neznámi ozbrojení muži zaútočili na čínsky konzulát v pakistanskom meste Karáči. Z miesta sa ozývala streľba aj silná explózia. Pri útoku zahynuli najmenej dvaja policajti. Svedkovia videli vchádzať do budovy konzulátu štyroch ozbrojených mužov.

K útoku na čínsky konzulát sa medzičasom prihlásila separatistická militantná Balúčistánska oslobodzovacia armáda. Agentúru AFP o tom telefonátom z neznámeho miesta informoval hovorca BLA, ktorá je jednou z mnohých militantných skupín pôsobiacich v provincii Balúčistán.

Podľa predstaviteľa miestnej polície útok podnikli viac ako dvaja ozbrojenci, ktorí najprv zaútočili na ochranku konzulátu pred objektom a potom sa pokúšali preniknúť cez vstupnú bránu ďalej do objektu. Medzi útočníkmi a zasahujúcou políciou vypukla prestrelka. Zdroj dodal, že pakistanské bezpečnostné zložky celú oblasť incidentu obkľúčili a pátrajú po páchateľoch na úteku či po ich komplicoch.

Nad areálom, kde sa nachádza aj rezidencia pre čínskych diplomatov a ďalší personál, sa vznášal dym. Predstaviteľ polície dodal, že bezpečnostné zložky sa situáciu snažili dostať pod kontrolu, prestrelka však pokračovala. Čína je jedným z najbližších spojencov Pakistanu a do jeho ekonomiky investovala v posledných rokoch miliardy dolárov. Obe krajiny rozšírili aj objem vojenskej spolupráce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok