Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska sa stal Riebenbauer

TA3, TASR
7.6.2012 23:15

Víťazom tretej etapy na 56. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Liptovského Hrádku do Veľkého Krtíša a merala 184,6 km, sa stal Rakúšan Markus Riebenbauer z tímu Arbo Wels Gourmetfein, Slovák Róbert Gavenda z Dukly Trenčín Trek skončil štvrtý.

Víťazom 3. etapy Okolo Slovenska sa stal Riebenbauer
SITA

"Bola to náročná etapa, s tiahlymi stúpaniami, ktoré ma riadne preverili. Ale celý tím pracoval pre mňa. V záverečnom technicky náročnom dojazde zostalo už len na mne, ako sa s tým vyrovnám," povedal v cieli Riebenbauer.

"Po taktickej stránke som mal pomáhať Marošovi Kováčovi, aby si udržal vedenie v bodovacej súťaži. To sa nám podarilo. Záver bol technický náročný, ale pozične som bol na tom dobre. Aj preto ma mrzí tesné štvrté miesto, aj keď je to môj doteraz najlepší výsledok na Okolo Slovenska," povedal Gavenda.

Po horskej prémii na Čertovici na dvadsiatom treťom kilometri sa vydaril únik sedemčlennej skupiny, v ktorej nebol žiadny Slovák. Jej členovia si rozdelil medzi sebou niekoľko rýchlostných a horských prémií, ale v klesaní do Kokavy nad Rimavicou (91. km) už bol pelotón opäť spolu. V technicky náročnom záverečnom stúpaní bol najrýchlejší Riebenbauer, Gavenda skočil tesne štvrtý.

Žltý dres vedúceho pretekára si udržal Talian Enrico Rossi, to isté platí aj pre Kováča, lídra v bodovacej súťaži, najlepším vrchárom je Poliak Adrian Honkisz. Piatková štvrtá etapa, dlhá 231,8 km, má štart v Dudinciach o 11.00, prvého pretekára očakávajú v cieli v Bratislave pred novou budovou SND cca o 16.30.

Poradie v 3. etape (Liptovský Hrádok - Veľký Krtíš, 184,6 km):
1. Markus Riebenbauer (Rak./Arbo Wels Gourmetfein) 4:36:11, 2. Benjamin Edmüller (Rak./Arbö Gebruder Weiss-Oberndorfer) v rovnakom čase ako víťaz, 3. Sergej Rudaskov (Rus./Itera-Kaťuša), 4. Róbert Gavenda (SR/Dukla Trenčín Trek), 5. Willem Wauters (Belg./Lotto Belisol), 6. Ricardo Zoidl (Rak./Arbo Wels Gourmetfein) všetci +1 s, ... 13. Matej Jurčo (SR/Whirlpool-Author) +6, 18. Marek Čanecký (SR/Salcano-Arnavutkoy), 19. Maroš Kováč (SR/Dukla Trenčín Trek) obaja +10


Priebežné poradie:
1. Enrico Rossi (Tal./Meridiana Kamen Team) 12:12:51, 2. Alexandr Prišpetnij (Rus./Itera-Kaťuša) +43 s, 3. David Rebellin (Tal./Meridiana Kamen Team) +3:20, 4. Rudaskov +3:27, 5. Jan Hirt (ČR/U23) +3:42, 6. Zoidl +3:49, 7. Kováč +4:06, ... 17. Juraj Sagan (SR), 21. Pavol Polievka (SR) obaja +4:31

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok