Basketbalistky vynechajú majstrovstvá, prehrali kľúčový zápas

TA3 SITA
21.11.2018 22:53

Slovenské basketbalistky sa nepredstavia na budúcoročných majstrovstvách Európy. Rozhodla o tom v priamom súboji o postup naša domáca prehra s Čiernou Horou 68:82.

Lepšia bilancia zo vzájomných zápasov

Slovenská basketbalová reprezentácia žien podľahla na domácej palubovke 68:82 hráčkam Čiernej Hory v stredajšom stretnutí kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Srbska a Lotyšska. Zverenky trénera Petra Kováčika sa nepredstavia na záverečnom turnaji a nenadviažu na šnúru piatich účastí za sebou na ME.

V A-skupine obsadili hráčky Čiernej Hory prvé miesto, keď si na svoje konto pripísali štyri víťazstvá a dve prehry. Slovenské reprezentantky ukončili pôsobenie v kvalifikácii na ME 2019 s rovnakou bilanciou (4 víťazstvá - 2 prehry), v prospech Čiernej Hory hovorí lepšia bilancia zo vzájomných zápasov.

Nepomohol ani oddychový čas

V ružomberskej Koniarni patril úvod stretnutia slovenským reprezentantkám. Ujali sa vedenia 11:4, na čo zareagoval hosťujúci kormidelník oddychovým časom. Hráčky Čiernej Hory sa dokázali vrátiť do zápasu, keď znížili na 12:13. Pred záverom prvej štvrtiny išli hosťujúce hráčky prvýkrát v stretnutí do vedenia, keď po úspešnej trojky viedli 17:15. Týmto výsledkom sa skončila aj prvá časť stretnutia. Druhá štvrtina mala vyrovnaný priebeh. Ani jeden z tímov si nevypracoval väčší náskok a tak hráčky išli do šatní za stavu 35:34 pre hráčky SR.

Do polovice tretej štvrtiny kopíroval dej stretnutia predchádzajúci priebeh. Od stavu 44:42 pre Slovenky predviedli hosťujúce hráčky šnúru siedmich bodov. Otočili stav zápasu na 49:44 vo svoj prospech. Za stavu 52:46 pre Čiernu Horu si zobral slovenský tréner oddychový čas. Ten však Slovenkám nepomohol, hosťujúce hráčky ďalej navyšovali svoje vedenie. Po tretej štvrtine viedli hráčky Čiernej Hory už 61:46. Ani v poslednej časti hry sa domácim hráčkam nepodarilo zdramatizovať priebeh stretnutia. Hosťujúce hráčky si dokázali udržať dostatočný náskok a nedovolili Slovenkám pomýšľať na obrat.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok