Ďalší masaker v Sýrii si vyžiadal najmenej 55 obetí

SITA
7.6.2012 08:16

Sýrske vládne jednotky postrieľali ďalších sto ľudí vrátane žien a detí v dedine al-Kubajr v provincii Hamá. Tvrdí to opozičná Sýrska národná rada, no jej informácie sa nedajú nezávisle overiť.

Ďalší masaker v Sýrii si vyžiadal najmenej 55 obetí
SITA

Najmenej 55 ľudí, väčšina z jednej rodiny, prišli o život pri ďalšej masakre v sýrskej provincii Hamá. Vo štvrtok o tom informoval Rami Abdul Rahman, šéf Sýrskej organizácie na monitorovanie ľudských práv. Ako povedal, potvrdených a identifikovaných je 49 mŕtvych v dedine al-Kubajr. Medzi obeťami je 18 žien a detí, pričom väčšina patrí k jednej rodine. Ďalších šesť ľudí bolo v stredu zabitých aj vo vedľajšej dedine. Predchádzajúce informácie hovorili o 78 až 100 mŕtvych civilistoch, ktorých mali zabiť provládne milície šabíha.

Sýrsky režim poprel zodpovednosť za smrť civilistov a vyhlásil, že správy o tom, čo sa stalo v al-Kubajr, sú nepravdivé. "Teroristická skupina spáchala v regióne Hamá hrozný zločin, ktorý si vyžiadal deväť obetí," hovorí sa vo vyhlásení vlády. Opozičné organizácie vyzvali pozorovateľov OSN, aby urýchlene preverili situáciu na mieste.

Predchádzajúce informácie hovorili o 78 až 100 mŕtvych civilistoch

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok