Kings nevyužili "matchball", Devils znížili stav série na 3:1

SITA, nhl.com
7.6.2012 07:07

Hokejisti Los Angeles Kings si ešte minimálne tri dni musia počkať na prípadnú korunováciu. Vo finále Stanleyho pohára prehrali Kings v stredu na vlastnom ľade s New Jersey 1:3 a v boji o cennú trofej vedú 3:1.

Kings nevyužili "matchball", Devils znížili stav série na 3:1
SITA

V Los Angeles vládne hokejový boom a fanúšikovia Kings očakávali už v stredu prvý zisk Stanleyho pohára v 45-ročnej histórii klubu. Ak by sa domácim podarilo uspieť, stalo by sa to presne v deň, keď pred 45 rokmi draftovali Kings svojho prvého hráča - Terryho Sawchuka. Devils sa však oslavovať nechystali a tvrdou prácou a výborným výkonom zmarili nádeje domácich. Nováčik Adam Henrique si za stavu 1:1 pripísal ďalší dôležitý víťazný gól, keď prekonal Jonathana Quicka.

Devils sa stali z 26 prípadov len šiestym tímom, ktorý zvládol za stavu finálovej série 0:3 zápas číslo 4. Len jediné z predchádzajúcich piatich mužstiev dokázalo následne uspieť aj v stretnutí číslo päť, ale aj šesť a sedem. Bolo to Toronto pred 70 rokmi. Henrique už má skúsenosti s obratom vo vyraďovacej časti sezóny z 0:3 na 3:3, v roku 2010 to dokázal v OHL s Windsor Spitfires proti Kitcheneru, čím sa so spoluhráčmi naštartoval za Memorial Cupom.

Devils sa na rozdiel od predchádzajúcich troch zápasov dokázali v stredu v Staples Centre presadiť výraznejšie aj strelecky. Tréner Peter DeBoer poprehadzoval pred súbojom zostavu a na výkon jeho zverencov mali zmeny pozitívny efekt. Opäť to bola predovšetkým defenzívna bitka. V prvej tretine trafili domáci Vojnov a Kopitar žŕdky, v úvode druhej mohol zasa strhnúť vedenie na stranu hostí Kovaľčuk.

Diváci sa gólu dočkali v 48. min, Patrik Eliáš dorážkou strely Salvadora však domácich fanúšikov nepotešil. Z vedenia sa Devils dlho netešili, po 62 sekundách vyrovnal delovkou od modrej Drew Doughty. Domácim stačili na využitie presilovky len 4 sekundy. Štyri a pol minúty pred koncom tretej tretiny prestrelil Quicka Henrique a v závere pri power-play uzavrel skóre na 3:1 Iľja Kovaľčuk. 


Los Angeles - New Jersey 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) - stav série: 3:1
Góly: 49. Doughty (M. Richards, Kopitar) - 48. Eliáš (Salvador, Zubrus), 56. Henrique (Clarkson, Ponikarovskij), 60. Kovaľčuk (A. Greene, Salvador) 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 19:21. Diváci: 18 867. 

Zostavy:
Los Angeles: Quick - Scuderi, Doughty, W. Mitchell, Vojnov, M. Greene, Martinez - Justin Williams, Kopitar, D. Brown - Penner, M. Richards, J. Carter - King, Stoll, T. Lewis - Fraser, J. Nolan, Gagne 
New Jersey: Brodeur - A. Greene, Fayne, Salvador, Volčenkov, Židlický, Tallinder - P. Sýkora, Zubrus, Eliáš - Parise, Zajac, Kovaľčuk - Clarkson, Henrique, Ponikarovskij - Gionta, R. Carter, Bernier

<object width="640" height="383" id="embed" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"><param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="flashVars" value="hlg=20112012,3,414&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" /><embed name="embed" pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="383" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" flashVars="hlg=20112012,3,414&server=http://video.nhl.com/videocenter/&pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"></embed></object>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok