Rebellin vyhral 2. etapu Okolo Slovenska

TASR, TA3
6.6.2012 18:57

íťazom druhej etapy na 56. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Liptovského Mikuláša k priehradnému múru Čierny Váh a merala 153,7 km, sa stal Talian David Rebellin. Zo slovenských pretekárov skončil najlepšie Marek Čanecký na desiatej priečke.

"Bola to veľmi ťažká etapa. O víťazstvo som sa pokúsil v stúpaní už 5 km pred cieľom. Som víťazný typ," povedal Rebellin a dodal: "Náš tím prišiel na pretekoch okolo Slovenska vyhrať. Nie som už najmladší (40 rokov), ale pokúsim sa vyhrať. Na Slovensku som prvý raz, po návrate domov budem štartovať na talianskom šampionáte."

Hneď na prvej rýchlostnej prémii na 6. km v Liptovskom Hrádku zvíťazil Slovák Maroš Kováč. Slováci boli naďalej aktívni, dominovali aj na prvej horskej prémii vo Važci, ktorou prešli v poradí: Matej Jurčo, Maroš Kováč, Róbert Nagy. Hneď po tejto prémii pokračovali v samostatnom úniku Nagy a Holanďan Bob Van Den Hengel. Odmenou im boli body a finančná prémia na ďalšej horskej prémii v Starom Smokovci. Pelotón sa začal trhať až v stúpaní na Tatranskú Štrbu o víťazovi etapy rozhodlo až záverečné 12 km stúpanie k priehrade Čierny Váh.

"Od štartu sa veľmi útočilo, som však lídrom nášho tímu, všetci kolegovia na mňa pracovali, takže som sa veľmi neunavil. Po nedávnych pretekoch okolo Turecka na ktoré som sa sústreďoval nemám najlepšiu formu, ale dúfam, že ma dnešný výsledok prebudil a pokúsim sa o ďalší čiastkový úspech," uviedol Čanecký, ktorý sa prezentoval výbornými výkonmi na nedávnych pretekoch Okolo Turecka vo farbách profesionálneho tureckého tímu Salcano-Arnavutköy. Vedenie v bodovacej súťaži si udržal domáci cyklista Kováč: "Skôr ako na celkové umiestnenie sa v ďalších etapách sústredím, na udržanie si dresu."

Štvrtkovú 184,6 km etapu odštartujú v Liptovskom Hrádku o 12.00 h, predpokladaný príchod prvého pretekára do cieľa vo Veľkom Krtíši je pred sedemnástou hodinou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok