Danko ako prvý slovenský politik vystúpi v pléne parlamentu ČR

TA3 SITA
10.11.2018 12:59

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko vystúpi ako prvý slovenský politik v pléne českého parlamentu. Ako informoval hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník, predseda slovenského parlamentu sa 14. novembra zúčastní ako čestný hosť otvorenia 21. schôdze Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky.

Danko ako prvý slovenský politik vystúpi v pléne parlamentu ČR
SITA/Diana Černáková

Táto schôdza bude výnimočná práve tým, že bude venovaná 100. výročiu 1. zasadnutia Česko-Slovenského Revolučného národného zhromaždenia. „Je to pre mňa obrovská česť, že po 25 rokoch samostatnosti Slovenskej republiky a Českej republiky sa naše vzťahy sa stali natoľko vrúcnymi, že môžem vystúpiť na parlamentnej pôde u našich bratov. Je to pre mňa ešte výnimočnejšie preto, že som nielen prvým Slovákom, ktorý dostal tú česť, ale som po Borisovi Jeľcinovi a Paulovi Ryanovi tretím zahraničným politikom, ktorému bolo umožnené rečniť pred českými poslancami v ére ich samostatnosti,“ podotkol Danko.

Vystúpenie v českom parlamente bude už tretím zahraničným zákonodarným zborom, v ktorom bude predseda nášho parlamentu rečniť. Prvým bolo vystúpenie v Dume počas vlaňajšej oficiálnej návštevy Ruskej federácie. Poctu vo forme umožnenia rečnenia v pléne mu prejavili aj počas návštevy srbského parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok