Čech k nám prevážal drogy. Trikom chcel odpútať pozornosť

TA3 TASR
9.11.2018 10:09

Trnavskí colníci objavili počas bežnej kontroly v obci Brodské u českej posádky automobilu rastlinnú sušinu, zrejme marihuanu. Polícia tvrdí, že posádka si zobrala so sebou hárajúcu fenu, ktorá mala odlákať služobného psa cvičeného na hľadanie drog. "Pes bol spočiatku rozrušený, ale je profesionál, dodržal si odstup," informovali policajti.

Čech k nám prevážal drogy. Trikom chcel odpútať pozornosť
TASR/Colná správa Trnava

Colníci vykonávali na bývalom hraničnom priechode Brodské v smere z Českej republiky bežnú kontrolu dopravných prostriedkov zameranú na dodržiavanie colných a daňových predpisov. "Počas nej zastavili aj osobné motorové vozidlo Mercedes Benz s českým evidenčným číslom. Viedol ho 31-ročný občan z Česka. Vo vozidle sa nachádzal 29-ročný spolujazdec, taktiež českej národnosti. Colníci posádke oznámili, že vykonajú kontrolu vozidla aj s použitím služobného psa," uviedla hovorkyňa.

Pri výkone kontroly psovod nasadil služobného psa Zora, ktorý označil čiernu tašku v zadnej časti vozidla. "Vedľa tašky sedel pitbul, nachádzalo sa v nej plastové vrece s obsahom neznámej rastlinnej sušiny o hmotnosti viac ako dva kilogramy," doplnila Zlochová. Na základe týchto skutočností vzniklo dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Prípad bol odovzdaný orgánom činným v trestnom konaní.

Ide o tretí úspešný zákrok trnavských colníkov za posledný týždeň, pri ktorom bol nasadený aj služobný pes Zoro. "Počas kontroly na diaľničnom odpočívadle pri obci Sekule u bratislavskej a galantskej posádky vozidiel našli colníci taktiež neznámu rastlinnú sušinu. Spolu colníci odovzdali orgánom činným v trestnom konaní približne 2,5 kg omamných a psychotropných látok, čo je viac ako 9400 jednotlivých dávok drogy známej ako marihuana," informovala hovorkyňa Colnej správy v Trnave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok