Hustá hmla skomplikovala zápas, šance Trnavy na postup klesli

TA3 SITA
9.11.2018 00:22

Futbalisti Spartaka Trnava podľahli na štadióne Maksimir v Záhrebe hráčom Dinama 1:3 vo štvrtkovom stretnutí 4. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019. Skóre otvoril v hustej hmle v 22. min Amer Gojak a v 36. min nešťastne prekonal svojho brankára Andrej Kadlec.

Hustá hmla skomplikovala zápas, šance Trnavy na postup klesli
SITA/AP

Chýbali dvaja skúsení hráči

Po zmene strán vrátil v 63. min Spartak do hry peknou strelou z hranice šestnástky Vakho Čanturišvili. Trnava však už ďalší gól nepridala a v 80. min poistil triumf Dinama Mislav Oršič. "Andelom" chýbali v Záhrebe pre zranenia dvaja najskúsenejší hráči - útočník Marek Bakoš a stredopoliar Erik Grendel.

Domáci tím si triumfom predčasne zabezpečil postup z D-skupiny do ďalšej fázy EL. Ak chce postúpiť slovenský majster, musí triumfovať v oboch ďalších zápasoch a čakať aj na zaváhanie Fenerbahce Istanbul. Zverenci Radoslava Látala sa v druhej najprestížnejšej európskej súťaže predstavia najbližšie 29. novembra v Bruseli proti Anderlechtu a následne 13. decembra na Štadióne Antona Malatinského proti Fenerbahce.

Spartak nezískal ani bod

Po úvodnej desaťminútovke, keď viac vystrkovali rožky hostia, mal v 10. min plné ruky práce brankár Spartaka Trnava Martin Chudý. Najprv sa vyznamenal po priamom kope hostí, postupne zneškodnil pokusy Dina Periča, Amira Rrahamniho i Arijana Ademiho. O šesť minút neskôr bol v tutovke po peknej kombinácii pred bránkou Spartaka Amer Gojak, ale mieril iba do bočnej siete. V 22. min prišiel krížny center Dinama z pravej strany ihriska, lopta sa cez Gavranoviča dostala až ku Gojakovi, ktorú ju usmernil do bránky Spartaka.

V 36. min zvýšilo Dinamo na 2:0, Andrej Kadlec sa snažil v bezprostrednej blízkosti vlastnej bránky zablokovať prihrávku Petara Stojanoviča na Oršiča a nešťastne si v sklze zrazil loptu do vlastnej siete. V samotnom závere prvej časti mohol zvýšiť Oršič, ale Chudý výborne zareagoval - vybehol a súperovi znížil strelecký uhol na minimum.

V 58. min sa sám na Chudého rútil Gavranovič, jeho lob skončil mimo bránky hostí. O päť minút neskôr sa na ľavom krídle ocitol Vakho Čanturišvili a po úspešnom súboji jeden na jedného vypálil z hranice šestnástky presne do rohu brankára Dominika Livakoviča a znížil na 1:2 z pohľadu Trnavy. Lukáš Greššák chyboval zlou rozohrávkou a z bezprostrednej blízkosti skóroval Oršič. Spartak v závere už nemal dostatok síl či futbalového umenia na to, aby sa pokúsil o obrat a v Záhrebe nezískal ani bod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok