PR správa

Spôsoby financovania auta

PR
8.11.2018 16:46

Ak čítate tento článok, pravdepodobne premýšľate nad kúpu nového automobilu a hľadáte najlepší spôsob financovania. Aké všetky možnosti dnešná doba ponúka? Úver, finančný lízing či operatívny lízing. Ktorú možnosť by ste si mali zvoliť? Aký je medzi nimi rozdiel? Poďme sa na to spoločne pozrieť a pomôcť vám učiniť ten najlepší výber.

Spôsoby financovania auta
PR

Úver

Výhodou úveru sú v tom, že banka vám požičia peniaze, za ktoré kúpite automobil. Ten je hneď od začiatku napísaný na vaše meno a stáva sa okamžite vaším majetkom. Banke potom mesačne splácate pôžičku v stanovenej výške a na plno si užívate váš nový automobil.

Finančný lízing

Skvelá voľba v prípade ak chce mať osoba, poprípade firma odkupné právo. Čo to znamená? Po ukončení lízingu sa stáva majetok vlastníctvom osoby (firmy). Počas doby splácania lízingu nie je teda vlastníkom ihneď majiteľ, ktorý daný lízing spláca, ale firma, ktorá je prenajímateľom. Väčšina spoločností vyžaduje prvú zvýšenú splátku v podobe akontácie, ktorú si môže klient zvoliť v percentách z celkovej ceny.

auto-peniaze_7f000001-5a2d-186a.jpg

Operatívny lízing

Operatívny lízing je druh lízingu, kedy po skončení doby prenájmu nájomca vracia majetok prenajímateľovi. Na možný prechod vlastníctva predmetu leasingu na nájomcu nie je zmluvný nárok. Je menej využívaný súkromnými osobami, skôr firmami, avšak každým rokom pribúda čoraz viac súkromných osôb a preto sa lízingové spoločnosti prispôsobujú a vytvárajú výhodné podmienky bez rozdielu na fyzickú, alebo právnickú osobu (spoločnosť). Výhodou tohto typu lízingu je, že o údržbu ako servis, poistenie, opotrebenie a podobne sa stará lízingová spoločnosť a tieto náklady nepripadajú na osobou splácajúcu mesačné splátky. Akontácia v tomto prípade nie je potrebná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok