Cibulková po vyradení na RG: Stosurová podávala ako muž

SITA
5.6.2012 20:11

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Ako nasadená pätnástka prehrala so šestkou "pavúka" Austrálčankou Samanthou Stosurovou za 1:25 h v dvoch setoch 4:6 a 1:6.

Cibulková po vyradení na RG: Stosurová podávala ako muž
SITA

Cibulková až do utorka nestratila na tohtoročnom antukovom vrchole ani set a v osemfinále vyradila svetovú jednotku Bielorusku Victoriu Azarenkovú. Na centrálnom dvorci Philippa Chatriera však nenašla účinnú protizbraň na šampiónku US Open, ktorá ťažila z kvalitného podania a drvivého forhendu. Cibulkovej grandslamovým maximom zostáva semifinále Roland Garros z roku 2009.

Z francúzskej metropoly si odnáša prémiu 155.000 eur a 500 bodov do svetového rebríčka WTA.Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu so Stosurovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Austrálčanka si vybudovala náskok 5:2. Slovenka v ďalších minútach obmedzila počet nevynútených chýb, začala účinne využívať stopbaly a podarilo sa jej znížiť na 4:5, pričom v desiatom geme mala tri brejkbaly. Stosurová ich však odvrátila a po sérii forhendových winnerov získala prvý set za 54 minút vo svoj prospech.

V druhom geme druhého dejstva mala Cibulková k dispozícii tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužila, čo bol zlomový moment zápasu. Stosurová získala šesť gemov v rade, pričom za stavu 5:1 premenila hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú zápasu s Cibulkovou na 2:0 vo svoj prospech. V roku 2009 ju zdolala v dvoch setoch na harde v Stanforde. V dueli o postup do druhého parížskeho finále nastúpi Stosurová vo štvrtok proti Talianke Sare Erraniovej, ktorá si poradila s Nemkou Angelique Kerberovou v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (2).Cibulková po prehre so Stosurovou priznala, že Austrálčanka lepšie zvládla kľúčové momenty.

"Pri dôležitých stavoch zahrala Sam veľmi veľa winnerov a veľakrát trafila loptičku presne na čiaru. V prvom sete za stavu 5:4 som nevyužila tri brejkbaly, v druhom dejstve za stavu 1:0 ďalšie tri a už sa mi nepodarilo zastaviť rozbehnutú súperku. Až do konca zápasu potom Samanthe vychádzalo všetko, na čo siahla. Loptičky zahrávala veľmi vysoko a svojím kick-servisom ma vyháňala von z kurtu, nemohla som s tým nič robiť. Podávala i hrala ako muž a poriadne ma to vytáčalo.Bolo to proti nej dnes veľmi ťažké, pretože do svojich úderov dávala aj veľa spinu. Častokrát som stála tri metre za základnou čiarou," povedala Cibulková pre akreditované médiá.Stosurová po postupe do semifinále netajila spokojnosť.

"V posledných štyroch rokoch sa mi v Paríži darí. Tretíkrát som v semifinále a vo štvrtok urobím všetko pre to, aby som si druhýkrát zahrala vo finále. Milujem hrať na Roland Garros a po dnešnom víťazstve mám k Parížu ešte pozitívnejší vzťah."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok