Nový tréner futbalovej reprezentácie zverejnil prvú nomináciu

TA3 TASR
6.11.2018 10:44

V prvej nominácii nového trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Pavla Hapala na zápasy Ligy národov proti Ukrajine a v Česku figuruje aj stredopoliar Miroslav Stoch. Hráč Slavie Praha sa do národného mužstva vráti prvýkrát od EURO 2016 vo Francúzsku.

Hráč má momentálne v českej lige formu. "Miro je späť v tíme, rozprával som sa s ním niekoľkokrát. Verím, že sa zhostí povinností reprezentanta dobre," povedal nástupca Jána Kozáka. "Už mi to chýbalo, v reprezentácii je výborná partia. Ak ma tréner nominuje, bude to pre mňa fakt špeciálne. Dupľom, že sa hrá v Česku a u nás v Edene," citovali 29-ročného Stocha české médiá ešte minulý týždeň. Po dlhšom čase dostal šancu aj útočník 1. FC Norimberg Adam Zreľák.

Vo výbere nechýbajú opory kapitán Martin Škrtel z Fenerbahce Istanbul či Marek Hamšík z SSC Neapol, pre zranenie tváre nie je k dispozícii stopér Ľubomír Šatka z DAC Dunajská Streda. "Šatka sa vyradil z nominácie, hoci situáciu podrobne nepoznám. Nehovoril som s ním, hovoril s ním môj asistent Oto Brunegraf," povedal Hapal na nominačnej tlačovke na margo Šatku, ktorého cez víkend v Bratislave fyzicky napadli a skončil v nemocnici. 

Slováci sú v 1. skupine B-divízie Ligy národov po dvoch prehrách na poslednej tretej priečke bez bodového zisku. "Čakajú nás dve dôležité stretnutia. Musíme urobiť maximum, sme v náročnej situácii," dodal Hapal na margo boja o záchranu v B-divízii.

Nominácia na zápasy s Ukrajinou a Českom:

Brankári: Martin Dúbravka, Matúš Kozáčik, Marek Rodák.

Obrancovia: Erik Sabo, Peter Pekarík, Martin Škrtel, Denis Vavro, Milan Škriniar, Dávid Hancko, Tomáš Hubočan.

Stredopoliari: Miroslav Stoch, Stanislav Lobotka, Patrik Hrošovský, Juraj Kucka, Ján Greguš, Marek Hamšík, Ondrej Duda, Róbert Mak, Albert Rusnák, Vladimír Weiss, Matúš Bero.

Útočníci: Adam Nemec, Michal Ďuriš, Adam Zreľák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok