Hokejisti Slovana spočiatku viedli, nakoniec tesne podľahli Astane

TA3 SITA
5.11.2018 20:56

Hokejisti HC Slovan Bratislava podľahli na domácom ľade hráčom Barysu Astana tesne 1:2 v pondelňajšom stretnutí KHL. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre v úvode druhej časti český krídelník Slovana Rudolf Červený. Barys ešte v prostrednom dejstve zvrátil stav vo svoj prospech na 2:1.

Hokejisti Slovana spočiatku viedli, nakoniec tesne podľahli Astane
SITA/Diana Černáková

Prehrali druhýkrát po sebe

Presilovku o dvoch hráčov využil Nikita Michailis a po chybe defenzívy Slovana poslal hostí do vedenia Dmitrij Grenc. Keďže v záverečnej tretine sa strelecky nepresadil ani jeden z tímov, 22-ročný kazašský center stanovil konečný výsledok.

"Belasí" prehrali druhýkrát po sebe. Jediný slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige je po 27 odohraných zápasoch Západnej konferencie na 10. mieste so ziskom 20 bodov. Slovan sa najbližšie predstaví na ľade Ak Bars Kazaň v utorok 13. novembra od 17.00 h.

V prvej tretine sa ani jeden z tímov do útoku príliš nehrnul. Keď sa aj niekto rozhodol vrhnúť do ofenzívy, buď ho nepustila do šance pozorná súperova obrana alebo volil zbytočne komplikované riešenie situácie, ktoré útočnú snahu zahatalo a teda sa nik ku gólu ani nepriblížil. Pasivitu oboch mužstiev dokazuje i pomer striel na bránku 4:3. Nič na stereotypnej hre nezmenila ani presilovka domácich v závere prvej časti.

Čiliak sa ich snažil podržať

Okamžite po prestávke sa do príležitosti dostal Rudolf Červený, ktorý zakončil z prvej po spätnej prihrávke Michala Řepíka a nedal šancu českému brankárovi Dominikovi Hrachovinovi. V 27. min Slovan inkasoval v početnej nevýhode o dvoch hráčov, z ľavého kruhu vypálil nechytateľne Nikita Michailis. Domáci hrali čoskoro znovu v oslabené o dvoch hokejistov, ale tentokrát sa ubránili. Barys v druhej tretine predsa len zvrátil stav vo svoj prospech, v 31. min hrubú chybu v defenzíve Slovana využil Dmitrij Grenc.

Astana mohla krátko po zmene strán zvýšiť svoje vedenie, ale domácich podržal Čiliak pri zakončení Dustina Boyda. V polovici tretej tretiny kryl slovenský reprezentačný brankár aj pokus Sagadejeva, následný protiútok zakončil Tomáš Hrnka, ale Hrachovina bol pozorný. V 57. min mal Čiliak problémy s nahodením Michailisa, ale napokon nepustil puk za chrbát. Slovan sa v závere snažil vyrovnať v hre bez brankára, ale neúspešne a prišiel o všetky body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok