Ploštica v Miškovovom aute bola neškodná, tvrdí polícia

TASR
5.6.2012 11:17

Objekt, ktorý objavil exminister hospodárstva Juraj Miškov (SaS) pod prístrojovou doskou vo svojom vozidle a označil za odpočúvacie zariadenie, bol poškodený.

Ploštica v Miškovovom aute bola neškodná, tvrdí polícia
ČTK

"Zariadenie zaistené vo vozidle sme zaslali na expertízne skúmanie. Z výsledkov expertízneho skúmania vyplynulo, že zaistený predmet je znehodnotený a nefunkčný a preto nemohol byť použitý ako odpočúvacie zariadenie," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Petra Hrášková.

Polícia pôvodne začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania tajomstva prepravovaných správ v súbehu s prečinom porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Vzhľadom na to, že odpočúvacie zariadenie bolo poškodené, trestné stíhanie bolo zastavené. "V tomto prípade nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu," vysvetlila Hrášková.

Podozrivý objekt vo vozidle Miškova objavil jeho vodič. Podľa exministra malo zariadenie mikrofón, vysielačku a nejaké kábliky. "Nemal som od tohto v podstate žiadne očakávania, nechával som to od začiatku na vyšetrovacie orgány," komentoval dnes rozhodnutie polície. Kto mohol prístroj do vozidla umiestniť, podľa vlastných slov nevie ani dnes.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok