Zahraniční novinári chcú poznať mozog za Kuciakovou vraždou

TA3 TASR
2.11.2018 13:59

Predstavitelia Medzinárodného tlačového inštitútu nechcú vedieť len to, kto bol nájomným vrahom novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ale aj to, kto bol mozgom tohto trestného činu.

Zahraniční novinári chcú poznať mozog za Kuciakovou vraždou
TASR/Jakub Kotian

Novinárom to povedal predseda správnej rady IPI Markus Spillmann, ktorý si spolu s kolegami uctil pamiatku zavraždených na bratislavskom Námestí SNP. Prítomní držali transparenty "Spravodlivosť pre Jána" a "Žiadna beztrestnosť" v rôznych jazykoch.

180211kuciak-ipi-2567730_7f000001-497c-9c67.jpg

"Sme najstaršia mimovládna organizácia, ktorá sa zaoberá slobodou tlače na celom svete. Stretli sme sa tu v Bratislave, aby sme vláde poslali tento silný odkaz. Chceme tiež upozorniť na to, že situácia novinárov po celom svete nie je dobrá. Sme tu, aby sme vyjadrili solidaritu s novinármi po celom svete, ktorí sú prenasledovaní alebo zabití," ozrejmil Spillmann.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvojicu mladých ľudí zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Obvinené sú zatiaľ štyri osoby – Alena Zsuzsová, ktorá mala za objednávku vraždy zaplatiť, Tomáš Szabó, ktorý mal strieľať, Miroslav Marček, ktorý ho mal na miesto činu doviezť a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ. Všetci štyria sú vo väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok