Manžela Alžbety II. previezli do nemocnice s infekciou močových ciest

TASR, TA3
4.6.2012 19:20

Manžela britskej kráľovnej Alžbety II., princa Philipa, previezli dnes do nemocnice s infekciou močových ciest. Oznámil to Buckinghamský palác.

Manžela Alžbety II. previezli do nemocnice s infekciou močových ciest
SITA

Hospitalizácia 90-ročného princa Philipa je podľa oznámenia "preventívnym opatrením". Vojvoda z Edinburghu zostane v Nemocnici kráľa Eduarda VII. v Londýne, kam ho previezli z Windsorského zámku, na pozorovaní niekoľko dní.

Princ, ktorý budúcu sobotu oslávi 91. narodeniny, sa tak nebude môcť zúčastniť na záverečných oslavách kráľovninho diamantového jubilea - 60. výročia nástupu svojej manželky na trón, napísala agentúra Reuters.

V nedeľu sa Philip spolu s Alžbetou II. a poprednými členmi kráľovskej rodiny zúčastnili v chladnom a veternom počasí na veľkolepej slávnosti na rieke Temža. Dnes, počas tretieho zo štyroch dní osláv, sa v Buckinghamskom paláci koná koncert rockových a popových hviezd.

Princ Philip v posledných rokoch obmedzil účasť na oficiálnych podujatiach, stále však má rušný program. Minulé Vianoce strávil štyri noci v nemocnici po bolesti v hrudníku a podstúpil úspešný cievny zákrok.
Informácie spostredkovali agentúry Reuters a AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok