V sídle ruskej Federálnej bezpečnostnej služby sa odpálil mladík

TA3 TASR
31.10.2018 11:12

Vo vchode do sídla pobočky ruskej Federálnej bezpečnostnej služby v Archangeľsku sa vyhodil do vzduchu muž, ktorý utrpel smrteľné zranenia. Oznámil to ruský Národný protiteroristický výbor.

"Podľa predbežných informácií osoba, ktorá vošla do budovy, vybrala z tašky neidentifikovaný predmet, ktorý mu o niečo neskôr v rukách explodoval. Následkom toho utrpel smrteľné zranenia," uviedol NAK vo vyhlásení. Ruskí vyšetrovatelia neskôr identifikovali útočníka ako miestneho 17-ročného obyvateľa a uviedli, že útok vyšetrujú ako teroristický čin.

Traja zamestnanci pobočky FSB utrpeli zranenia rozličného charakteru. Na miesto prišli pyrotechnici a začalo sa vyšetrovanie. Podľa predchádzajúcich správ muž nebol zamestnancom FSB a jeho telo sa úrady snažia identifikovať. Gubernátor Archangeľskej oblasti Igor Orlov uviedol, že zločin bol vykonaný s použitím výbušného zariadenia a v celom regióne na severe Ruska sprísnili bezpečnostné opatrenia.

Agentúra AP pripomína, že FSB a iné bezpečnostné zložky boli v minulosti cieľmi útokov prevažne islamistických povstalcov v inom ruskom regióne - v oblasti severného Kaukazu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok