Pred futbalový štadión sa zrútil vrtuľník majiteľa klubu

TA3 TASR SITA
28.10.2018 08:33

Helikoptéra patriaca majiteľovi anglického prvoligového futbalového klubu Leicester City sa zrútila na parkovisko vedľa štadióna krátko po tom, ako vzlietla zo stredu ihriska. Incident sa udial asi hodinu po stretnutí, v ktorom Leicester doma remizoval s West Hamom 1:1.

Pred futbalový štadión sa zrútil vrtuľník majiteľa klubu
SITA/AP

Hneď po havárii sa nevedelo, kto presne bol na palube a aký je ich stav, ale podľa informácií BBC sa v helikoptére nachádzal aj 60-ročný majiteľ klubu Vichai Srivaddhanaprabha. Viac ako sedem hodín po udalosti sa polícia stále nevedela verejne vyjadriť o prípadných obetiach. "Nehoda bola jasne vážna a tragická. Prosím nešpekulujte, kto mohol byť na palube. Myslite na rodiny, priateľov a fanúšikov Leicesteru," uviedol na twitteri Andrew Brodie, zástupca šéfa mestského hasičského zboru.

Denník Daily Telegraph informoval, že dánsky brankár klubu Kasper Schmeichel, bývalý hráč Leicesteru a niekdajší anglický reprezentačný gólman Peter Shilton a ďalší fanúšikovia pri pohľade na horiace trosky helikoptéry mali slzy v očiach. Údajne viac ako 20 minút trvalo, kým sa podarilo hasičom skrotiť požiar. Až potom mohli zasiahnuť záchranári.

Srivaddhanaprabha, ktorý je považovaný za piateho najbohatšieho človeka v Thajsku, kúpil Leicester City v roku 2010. V roku 2016 sa s tímom tešil zatiaľ z jediného majstrovského titulu. Srivaddhanaprabha pravidelne cestuje helikoptérou zo zápasov do jeho domu v Berkshire. Podľa fotografa Ryana Browna sa helikoptére krátko po vzlete vypol motor. "Otočil som sa a začul škrípavý zvuk. Helikoptéra zrazu zostala ticho, potom sa začala točiť, nemali nad ňou kontrou. No a potom spadla na zem a okamžite začala horieť," povedal Brown pre BBC.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok