Smer-SD pomôže koalícii odvolať R. Sulíka z postu predsedu NR SR

TA3, TASR
13.10.2011 18:23

Všetci poslanci opozičného Smeru-SD sú pripravení v tajnej voľbe zahlasovať za odvolanie predsedu Národnej rady SR Richarda Sulíka (SaS), ak zvyšné tri vládne strany takýto návrh predložia. Novinárom to dnes potvrdil šéf Smeru-SD Robert Fico.

Smer-SD pomôže koalícii odvolať R. Sulíka z postu predsedu NR SR

"Ak bude podaný návrh zo strany troch vládnych strán na odvolanie Sulíka, je zodpovednosťou strany Smer-SD odstrániť tohto človeka z funkcie predsedu NR SR, pretože narobil hanbu, blamáž a nikto tak neponížil NR SR a neznížil kultúru v parlamente ako on," vysvetlil Fico.

Na odvolanie predsedu parlamentu je potrebných minimálne 76 hlasov. Ak by sa Smer-SD nepridal a SaS svojho šéfa podrží, SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd by Sulíka odvolať nedokázali.

Sulík dnes dostal na rokovaní poslaneckého grémia od koaličných partnerov otázku, či sa sám nechystá odstúpiť z postu šéfa parlamentu. Jeho odpoveď bola negatívna. Sulíka na vzdanie sa funkcie vyzvala v utorok (11.10.) aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) hneď po tom, ako pre chýbajúce hlasy poslancov SaS, troch poslancov z OKS a troch Obyčajných ľudí nebol schválený euroval a padla vláda. Sulík reagoval na výzvu tým, že nevidí najmenší dôvod na odstúpenie z funkcie len preto, že si to Radičová želá. Dodal, že svoje odvolanie však bude akceptovať s pokorou.

Brífing predsedu strany Smer-SD Roberta Fica po schválení predčasných volieb a eurovalu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok