Dankovi dali pre jeho prácu ultimátum. Sulík je posadnutý, reagoval

TA3 TASR
26.10.2018 11:17

Šéf parlamentu Andrej Danko má podľa SaS čas do budúceho piatka, aby zverejnil svoju rigoróznu prácu, vďaka ktorej získal v roku 2000 titul JUDr., a očistil tak svoje meno. Ak to neurobí, bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie. Richard Sulík je mnou posadnutý, tvrdí v reakcii Andrej Danko a uviedol, že líder SaS už niekoľkokrát prekročil hranice slušnosti a odbornosti.

Podpisy sú už zozbierané

Ako vyhlásila podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová, potrebné podpisy na iniciovanie schôdze sú už zozbierané. Pridali ich aj poslanci OĽaNO, Sme rodina a nezaradení okolo Miroslava Beblavého a Martina Poliačika. "Existujú dva dôvody na jeho odvolanie. Jednak sú to pochybnosti okolo jeho rigoróznej práce, a zároveň sú to jeho proruské ambície, ktoré sú v príkrom rozpore so zahraničnou politikou Slovenska. Zároveň sa prihlásil k orbánovskej politike a volá po centralizácii moci. To je neprípustné," povedala Ďuriš Nicholsonová.

Podľa šéfa SaS Richarda Sulíka sú vážne podozrenia, že Danko používa titul JUDr., aj keď naň nemá nárok. "Už niekoľko týždňov nepredložil svoju prácu a nevie dôveryhodne vysvetliť, prečo ju obhajoval v Banskej Bystrici, keď študoval v Bratislave. Toto je vážny problém. Slovensko je členom EÚ, sme súčasťou civilizovaného sveta, kde hochštapleri nemajú vo vysokej politike čo robiť. Nemá čo robiť na čele NR SR," myslí si Sulík. Zároveň aj on považuje hlásenie sa Danka k centralizácii moci za nebezpečné. "Má v sebe gény diktátora a zakrýva to čoraz menej. Keď mu to nevedia vysvetliť koaliční partneri, musí to urobiť opozícia," dodal Sulík.

Danko: Sulík niekoľkokrát prekročil hranice

Líder SaS Richard Sulík je človek, ktorý v súkromnom a aj profesionálnom živote niekoľkokrát prekročil hranice slušnosti a odbornosti, vyhlásil Danko v reakcii na výzvu liberálov. "Jeho posadnutosť mnou a aj Slovenskou národnou stranou nebudem komentovať," odkázal Danko.

Andrej Danko na Právnickej fakulte Univerzity Komenského vyštudoval a získal titul Mgr., doktorský titul získal na pôde Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Svoju rigoróznu prácu sprístupnil len okruhu oprávnených osôb. Podľa medializovaných informácií vznikli práce s rovnakým názvom a témou. Jedna z nich v roku 1999, teda o rok skôr, na pôde Právnickej fakulty UK v Bratislave. Vedenie UMB vyzvalo Danka na zverejnenie jeho rigoróznej práce, ten odkázal, že dokument nie je utajený a kompetentní majú k nemu prístup.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok