Trnave sa bez fanúšikov nedarilo, s Dinamom Záhreb prehrala

TA3 TASR
25.10.2018 21:32

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom zápase 3. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 s chorvátskym šampiónom Dinamom Zábreb 1:2.

Trnave sa bez fanúšikov nedarilo, s Dinamom Záhreb prehrala
SITA/Ivan Kopčáni

Upevnili si post lídra tabuľky

Pre trest od Európskej futbalovej únie sa hralo za zatvorenými bránami Štadióna Antona Malatinského bez prítomnosti divákov. Dinamo má na konte plný počet 9 bodov a upevnilo si post lídra tabuľky, za ním nasledujú štvorbodové Fenerbahce Istanbul a Spartak Trnava s tromi bodmi, na chvoste je Anderlecht Brusel (1 bod).

Dinamo zahrávalo v úvode stretnutia dva rohy a po jednom z nich si Chudý musel dať pozor na nepríjemnú strelu zo strednej vzdialenosti. Spartak sa držal svojej osvedčenej taktiky zodpovedne brániť a ak sa naskytne príležitosť, podniknúť útočný výpad. Obrana Dinama však pracovala na výbornú a aj smerom dopredu bol chorvátsky majster aktívnejší, hoci prvý polčas veľa šancí nepriniesol.

V 19. minúte sa z ľavej strany dostal do koncovky Perič, ale domáci jeho pokus zblokovali. Vyčkávacia taktika Spartaka opäť slávila úspech. V 32. minúte využil Čonka voľný priestor na ľavej strane, jeho center z prvej nedokázali hosťujúci obrancovia odpratať do bezpečia a pohotový Ghorbani v páde dotlačil loptu do brány - 1:0. Hostia mohli vyrovnať v 36. minúte, ale Oršič v dobrej pozícii zvnútra šestnástky vypálil nepresne.

Vyrovnal Gavranovič

V 48. minúte Čanturišvili na polovici ihriska vypichol loptu Oršičovi a dostal sa s ňou až k pokutovému územiu, no pálil "slepými". V 52. minúte pustila obrana Trnavy trestuhodne do tutovky Oršiča, prekonaného Chudého však zastúpil na bránkovej čiare hrdina duelu s Anderlechtom Oravec, ktorý loptu v poslednej chvíli tečoval na roh a zabránil istému gólu. Na opačnej strane mohol po rýchlom brejku zvýšiť vedenie Spartaka Jirka, ale krížnym pokusom nerozvlnil sieť.

"Andeli" sa po hodine hry zamerali na bránenie tesného náskoku a nechávali hosťom až priveľa priestoru. V 64. minúte to aj využili, po nedôraze domácej obrany Gavranovič zblízka vyrovnal - 1:1. V 77. minúte zabudli obrancovia na Oršiča, ktorý na dvakrát z tesnej blízkosti prekonal bezmocného Chudého - 1:2. Hráčom Spartaka v závere chýbali sily na to, aby sa ešte pokúsili streliť vyrovnávajúci gól. V 89. minúte ešte Chudý zlikvidoval tutovku Gojaka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok