Padol rekordný jackpot, výherca získal 1600 miliónov dolárov

TA3 TASR
24.10.2018 10:36

V americkom štáte Južná Karolína padol jackpot v lotérii Mega Millions. Výherca získal rekordných 1,6 miliardy dolárov. Spoločnosť uviedla, že majiteľ výherného žrebu uhádol všetkých šesť čísel. Jackpot je najvyššou výhernou sumou na svete. Víťazné čísla boli 5, 28, 62, 65, 70 a Mega Ball 5. Presnú lokalitu, kde bol žreb zakúpený, spoločnosť neoznámila. Šanca na výhru bola jedna k 302 miliónom.

Padol rekordný jackpot, výherca získal 1600 miliónov dolárov
SITA/AP

Lotéria Mega Millions sa hrá v 44 štátoch USA, ako aj vo Washingtone DC a na Amerických Panenských ostrovoch. Predpokladá sa, že víťaz sa o výhru prihlási o niekoľko dní alebo dokonca týždňov. Príslušné úrady a finanční manažéri víťazom lotérií odporúčajú, aby si rozumne zvážili, ako investovať takéto vysoké čiastky a zaistili si svoju bezpečnosť.

V závislosti od toho-ktorého amerického štátu majú víťazi lotérie na prihlásenie sa o výhru 180 dní až rok. V ôsmich štátoch - Delaware, Georgii, Kansase, Marylande, Severnej Dakote, Ohiu, Južnej Karolíne a Texase - môžu výhercovia zostať v anonymite, zatiaľ čo v ostatých štátoch sa ich totožnosť musí zverejniť.

Jackpot lotérie Mega Millions sa zvýšil do takejto sumy, pretože od predošlej top-výhry prešli takmer tri mesiace. Posledný raz uhádla všetky čísla koncom júla 11-členná skupina z Kalifornie a odniesla si výhru 543 miliónov dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok