Ak nenájdem podporu, z politiky odídem, tvrdí Lipšic

TA3
3.6.2012 15:10

Poslanec Daniel Lipšic, ktorý minulý týždeň opustil KDH, nevylučuje aj svoj definitívny odchod z politiky. Rozlúči sa v prípade, že pre svoju víziu nenájde dostatočnú podporu verejnosti. "Ak sa ukáže, že to nemá podporu, z politiky odídem," vyhlásil v relácii Na telo v TV Markíza.

Ak nenájdem podporu, z politiky odídem, tvrdí Lipšic
SITA

Kresťanských demokratov opustil spolu s poslankyňou Janou Žitňanskou. Dvojica sa chystá v najbližších týždňoch a mesiacoch vyraziť medzi ľudí po Slovensku a zisťovať ohlasy na svoju novú víziu.

Podľa Lipšica už dostali stovky podporných e-mailov od právnikov, ekonómov, podnikateľov, živnostníkov či učiteľov, ktorí "nielen že držia palce, ale pýtajú sa, ako môžu pomôcť". Naznačil, že ak bude tento trend pokračovať, pretavia ho do politickej strany alebo hnutia. "Tú nádej ja mám veľkú, ale sú to len prvé dni a, áno, pokiaľ to bude, je samozrejmé, že v politike svoje názory presadzujete cez hnutie alebo stranu a nie cez nejaký klub záhradkárov," konštatoval v Markíze Lipšic. Dodal, že nepovažuje za správne, ak niekto buduje stranu zhora.

Taktiež zopakoval, že neplánuje združovať len odídencov z iných strán. "Ak vznikne nový subjekt, nemal by to byť zberný tábor pre ľudí, ktorí nie sú vo svojich stranách spokojní, mali by tam byť noví ľudia," poznamenal Lipšic. Spolupracovať sa chystá napríklad s ľuďmi, ktorí sa angažovali vo verejnom živote na lokálnej úrovni.

Lipšic bol 12 rokov podpredsedom KDH, ktoré stále považuje za svojho najbližšieho spojenca. Odchod zo strany tesne po voľbách však označil za férový, keďže medzi funkcionármi nenašiel podporu pre svoje vízie. Verí, že situácia by sa nezmenila a vnútrostranícke spory by pretrvali aj v prípade, ak by sa uchádzal o predsednícku stoličku v KDH. "Ja som nemal v pláne odísť z KDH pred voľbami, ale čo robila opozícia po voľbách? Hádali sme sa o predsedov výborov, o tom, kto bude v NKÚ, ÚVO a nebavili sme sa o tom, čo ponúknuť ľuďom," uviedol Lipšic.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok