Extraliga - Slovan Bratislava - Poprad 6:2

TA3
16.9.2011 21:00

HC Slovan Bratislava - HK Poprad 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Extraliga - Slovan Bratislava - Poprad 6:2

Góly: 12. Šatan (Dobroň, Švarný), 24. M. Hudec (Kukumberg), 38. L. Hudáček (Frühauf, Bulík), 46. Kukumberg, 49. L. Hudáček (Šatan), 55. Kukumberg (M. Hudec, Štajnoch) - 53. A. Kroták (Kuľha, Rapáč), 54. A. Kroták (Kraft, Hult)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 2:0, rozhodovali Müllner - M. Junek, P. Šefčík, 5281 divákov

Zostavy:
Slovan: Konrád - Frühauf, I. Ďatelinka, Dobroň, Švarný, Štajnoch, Bohunický, L. Kozák - Balej, Lipiansky, D. Skokan - Šatan, Kukumberg, M. Hudec - Bulík, M. Macho, L. Hudáček - D. Buc, Preisinger, M. Bakoš - Kudrna
Poprad: Melicherčík - M. Šterbák, Hellström, Š. Fabian, Kraft, A. Novotný, Malina - Kuľha, Balán, M. Škovira - A. Kroták, Hult, Vaic - Vandas, Miroslav Hlinka, Rapáč - Gellerstedt, S. Takáč, Achmetov

Slovan v prvom domácom extraligovom súboji na novom štadióne nezačal zle. Boli to však hosťujúci Popradčania, ktorí si utvorili prvú veľkú šancu, Kraftovu možnosť skórovať zneškodnil Konrád. Skóre otvoril v 12. min skúsený Miroslav Šatan, keď v presilovej hre vystrelil spoza kruhov a puk skončil v Melicherčíkovej bránke - 1:0. V 16. min mohol Poprad vyrovnať, ale únik Achmetova sa neskončil gólom.

V 23. min "belasí" opäť v početnej výhode zvýšili na 2:0 - Michal Hudec sa najlepšie zorientoval pred popradskou bránkou a pohodlne upravil skóre. Aj tretí gól duelu padol v presilovke. Frühaufov pokus gólman Popradu Melicherčík zneškodnil, no spod jeho betónov vydoloval puk Libor Hudáček a Slovan viedol už 3:0.

Najviac gólov padlo v treťom dejstve. Za Slovan zvýšil v 46. min v oslabení Kukumberg, ktorému vyšiel únik a o tri minúty neskôr L. Hudáček spomedzi kruhov nedal Melicherčíkovi šancu - 5:0. Popradčania až potom skorigovali zásluhou dvoch presných zásahov veterána Krotáka. Posledné slovo však mal v 55. min Kukumberg, ktorý opäť v oslabení stanovil na konečných 6:2.

Hlasy:
Štefan Mikeš (tréner Slovana): "Doi zápasu sme vstúpili koncentrovane a aktívne. Mali sme navrch a vytvorili sme si presilovky, ktoré sme aj využili. V druhej časti naša výkonnosť poklesla, v treťom dejstve sme sa vrátili k svojej hre. Trochu sme pri dvoch inkasovaných góloch znervózneli. Verím, že budeme ďalej pokračovať v dobrých výkonoch."

Ján Jaško (tréner Popradu): "Úvod duelu sme nezachytili, boli sme príliš pasívni a Slovanu sme nechali veľa priestoru. V druhej časti sme sa dostali k šanciam, žiaľ, nevyužili sme ich. Je to pre nás varovný prst do ďalšieho priebehu sezóny."


Zdroj: (sita)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok