Súd rozhodne o obvinenom z vraždy poslanca Rakovského

TA3 TASR
15.10.2018 22:54

Senát Najvyššieho súdu bude v najbližších dňoch rozhodovať o tom, či 32-ročný Peter, obvinený z úkladnej vraždy žiarskeho poslanca Mareka Rakovského, zostane vo väzbe, alebo bude prepustený na slobodu. Za mrežami je od 5. októbra.

"Trestná vec Petra P. Najvyššiemu súdu SR napadla dňa 11. októbra. O sťažnosti obvineného proti vzatiu do väzby najvyšší súd rozhodne v zmysle Trestného poriadku do piatich pracovných dní od predloženia sťažnosti," uviedla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Vražda sa stala pred piatimi rokmi v Žiari nad Hronom.

Dôvodom väzby bola obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov na slobode a pokračovania v trestnej činnosti. Obvinený podal voči rozhodnutiu ŠTS sťažnosť, o ktorej v najbližších dňoch rozhodne NS SR. Svoju vinu pred sudcom odmietol.

Policajti protizločineckej jednotky NAKA Petra P. zadržali v skorých ranných hodinách počas policajnej akcie Tornádo vo Veľkom Krtíši, pričom pôvodne zadržali dvoch mužov. Vykonali dve domové, ako aj prehliadky iných priestorov. Žiarskeho poslanca Rakovského zavraždili v roku 2013 a tento brutálny čin dlho traumatizoval celé okresné mesto. Pri vražde bol použitý nástražný výbušný systém, umiestnený na spodnej časti auta. K výbuchu došlo počas jeho riadenia. Právnik nemal šancu prežiť zranenia, ktoré pri ňom utrpel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok