NHL: Žraloci zo San Jose vysoko triumfovali, pomohli Pavelski a Kane

TA3 SITA
10.10.2018 07:24

Hokejisti San Jose Sharks triumfovali vo Philadelphii nad Flyers jasne 8:2 v utorňajšom stretnutí NHL. Hráči kalifornského tímu strelili najviac gólov od 8. októbra 2018, keď sa v súboji proti New Yorku Rangers presadili deväťkrát.

NHL: Žraloci zo San Jose vysoko triumfovali, pomohli Pavelski a Kane
SITA/AP

Dôležité štvorgólové vedenie

Hostia postavili základy svojho triumfu už v prvej tretine, keď strelili štyri góly, prvé dva v priebehu jedenástich sekúnd v štvrtej minúte. Sharks využili prvé dve presilové hry v tejto sezóne. V úvodných troch vystúpeniach hrali v početnej výhode desaťkrát, no neskórovali ani raz. "Vôbec to nevyzeralo zle. V úvodných zápasoch sa nám nedarilo využívať šance, takže som rád, že sme to prelomili," zhodnotil podľa nhl.com tréner San Jose Peter DeBoer.

K prvému víťazstvu "žralokov" v riadnom hracom čase v aktuálnom ročníku prispeli najmä Joe Pavelski a Evander Kane, obaja strelili po dva góly. Syn slovenských rodičov zo Spiša Kevin Labanc sa blysol štyrmi asistenciami. Po dve asistencie si pripísali aj švédsky bek Erik Karlsson a jeho partner v druhej obrannej formácii Marc-Édouard Vlasic. "Bolo dôležité, že sme si utvorili štvorgólové vedenie už v prvej tretine. Vedeli sme, že nemôžeme poľaviť, pretože súper má kvalitný tím a takisto mohli hocikedy skórovať štyrikrát a vyrovnať. Urobili sme všetko preto, aby sa tak nestalo a zápas sme ukončili s ôsmimi strelenými gólmi," uviedol Erik Karlsson.

Brankár Philadelphie Brian Elliott sa v prvom domácom stretnutí ročníka 2018/2019 prezentoval 40 zákrokmi, ale neodvrátil druhý nezdar po sebe. "Bol to náš najlepší hráč, Nebyť jeho, po prvej tretine mohol byť stav 0:8,"pochválil 33-ročného gólmana Shayne Gostisbehere, autor gólu Flyers. Brankár Sharks Aaron Dell kryl 31 striel súpera.

Toronto proti Dallasu

O jeden gól menej ako hráči San Jose nastrieľali hokejisti Toronta Maple Leafs, na ľade Dallasu Stars zvíťazili 7:4. Po štyri body si v drese víťazného družstva pripísali Mitchell Marner (1+3) a Morgan Rielly (1+3). Dvoma gólmi sa blysli hviezdni útočníci Auston Matthews a John Tavares. Dvadsaťjedenročný center Matthews sa stal prvým hráčom v histórii Maple Leafs, ktorý skóroval v prvých štyroch zápasoch sezóny. Dosiaľ nazbieral už desať bodov (7+3). Brankár Toronta Frederik Andersen chytil 30 streleckých pokusov súpera a dosiahol 150. triumf v kariére.

V zápase sa darilo prvej dallaskej formácii, ktorá sa postarala o všetky zásahy domácich, no ostatné päťky na ňu nenadviazali. Gólom a tromi asistenciami zaujal Tyler Seguin, o účinnú prihrávku menej si do štatistík pripísal Alexander Radulov.

Carolina - Vancouver 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Góly: 1. J. Staal, 12. Pesce (T. Teräväinen, Aho), 18. Aho (Ferland, T. Teräväinen), 22. Svečnikov (Slavin, D. Hamilton), 54. Foegele (J. Williams, J. Staal) - 7. Bärtschi (Edler, Ch. Tanev), 21. Horvat (Bärtschi, Boeser), 24. Bärtschi (Edler, Pettersson)

Columbus - Colorado 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Góly: 7. N. Foligno (Wennberg, Duclair), 11. Dubois (Atkinson, N. Foligno), 46. Panarin (Nutivaara, R. Murray), 52. N. Foligno (Wennberg), 58. J. Anderson - 24. MacKinnon (Rantanen, E. Johnson), 30. Söderberg (Girard, Compher)

Philadelphia - San Jose 2:8 (0:4, 1:1, 1:3)
Góly: 25. Gostisbehere (Giroux, Simmonds), 59. Simmonds (J. Voráček, Giroux) - 4. Couture, 4. Pavelski (Labanc, Vlasic), 13. Pavelski (Labanc), 17. E. Kane (Braun, Donskoi), 35. E. Kane (Vlasic, Labanc), 44. Hertl (E. Karlsson, Burns), 56. Meier (Labanc, E. Karlsson), 59. Goodrow (Sörensen)

Nashville - Calgary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 17. E. Lindholm (J. Gaudreau), 26. Monahan (Tkachuk, J. Gaudreau), 41. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)

Winnipeg - Los Angeles 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Góly: 11. Scheifele (B. Tanev, Morrissey), 31. Connor (Wheeler, Byfuglien) - 7. Kovaľčuk (Doughty, Iafallo)

Dallas - Toronto 4:7 (1:2, 2:3, 1:2)
Góly: 18. A. Radulov (Seguin, Heiskanen), 30. Seguin (Lindell), 39. Jamie Benn (A. Radulov, Seguin), 43. J. Klingberg (A. Radulov, Seguin) - 10. Marner (Hyman), 19. Matthews (Kapanen, Rielly), 32. Matthews (Rielly, Marner), 36. Hainsey (Kapanen, P. Lindholm), 37. Tavares (Marner, Rielly), 45. Tavares (Marner, N. Zajcev), 57. Connor Brown (Rielly, Hainsey).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok