Rumun zrejme novinárku nezavraždil, preverujú jeho alibi

TA3 TASR
9.10.2018 12:35

V Bulharsku si chvíľu mysleli, že našli možného páchateľa mimoriadne brutálnej vraždy novinárky Viktorije Marinovovej. Verejnoprávny rozhlas BNR informoval, že v súvislosti s činom v meste Ruse zatkli podozrivého, ktorým je rumunský občan s moldavským pasom. Informácia sa ale zrejme nepotvrdila.

Rumun, ktorého zadržala bulharská polícia, nie je vrahom novinárky, ako o tom pôvodne informovali médiá. Vyšetrovanie tak aj naďalej pokračuje. Marinovovú pred smrťou kruto bili a podľa prvých správ aj znásilnili. Jej telo našli v kríkoch pri Dunaji.

Bulharské ministerstvo vnútra v súvislosti s prípadom oznámilo, že prokuratúra začala vyšetrovať údajné zneužívanie fondov Európskej únie. Informovala o tom agentúra AP s tým, že k tomu došlo po vražde novinárky, ktorá upozorňovala na možnú korupciu vo vládnych kruhoch.

Marinovová v televízii TVN Ruse moderovala aj politickú tolkšou. Do vydania z 30. septembra pozvala do štúdia na rozhovor dvoch známych investigatívnych novinárov - Bulhara Dimitara Stojanova z portálu Bivol.bg a Rumuna Attilu Bira, venujúcich sa podozreniam o zneužívaní eurofondov, do ktorého sú údajne zapletení miestni podnikatelia a poslanci.

Spomínané ministerstvo uviedlo, že prokuratúra vyšetruje bulharskú stavebnú spoločnosť GP Group v súvislosti s podozrením zo zneužitia fondov EÚ, pričom jej zmrazila aktíva vo výške 14 miliónov eur. Polícia zároveň vyšetruje aj vraždu 30-ročnej televíznej žurnalistky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok