Premiérka zrejme v piatok navhrne prezidentovi odvolanie ministrov SaS

TASR
13.10.2011 13:43

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zrejme v piatok 14. októbra navrhne prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi odvolanie ministrov za SaS. Hlava štátu by s návrhom mala súhlasiť.

Premiérka zrejme v piatok navhrne prezidentovi odvolanie ministrov SaS

Následne by mala odvolať celú vládu a poveriť ju riadením štátu do predčasných volieb, ktoré majú byť 10. marca 2012. Rezorty patriace SaS si majú rozdeliť zvyšní členovia vlády.

Pre TASR to dnes potvrdili zdroje blízke koalícii. Načrtnutý scenár "je veľmi pravdepodobný" aj podľa predsedu klubu Mostu-Híd Lászlóa Solymosa. "Podľa mňa je to veľmi reálne po tých udalostiach, ktoré sa stali. Teda po tom, ako SaS povalila vládu," povedal pre TASR.

Šéf rezortu kultúry Daniel Krajcer (SaS) už v stredu po rokovaní vlády uviedol, že ministri za SaS pravdepodobne neostanú súčasťou vlády do predčasných parlamentných volieb. Liberáli však sami odstúpiť nechcú, hoci ich na to vyzvala premiérka po tom, ako pre chýbajúce hlasy poslancov SaS, troch poslancov OKS a troch Obyčajných ľudí padla vláda.

"Nemáme dôvod utekať, myslíme si, že sme si dobre zastávali svoje rezorty a svoju prácu, nikto z ministrov za SaS nemal žiadny škandál... Nemáme dôvod z vlády odchádzať, ale, pochopiteľne, nastáva istý vývoj, ale treba počkať na pána prezidenta," povedal Krajcer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok