Odkryli identitu druhého muža, ktorý je podozrivý v kauze Skripaľ

TA3 TASR
9.10.2018 00:05

Druhým Rusom, ktorý je zodpovedný za otrávenie bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa, je lekár ruskej vojenskej rozviedky GRU. Muž, doteraz známy ako Alexandr Petrov, sa v skutočnosti volá Alexandr Jevgenjevič Miškin, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na investigatívnu webovú stránku Bellingcat.

Tá uviedla, že pri identifikácii boli využité viaceré otvorené zdroje, svedectvá ľudí poznajúcich túto osobu, či oskenovaná kópia jeho pasu s priezviskom Miškin. Približne pred dvoma týždňami táto investigatívna stránka odhalila totožnosť prvého z páchateľov útoku na Skripaľa, ktorého britské úrady identifikovali ako Ruslana Boširova. V skutočnosti ide podľa Bellingcatu o plukovníka GRU Anatolija Čepigu.

K útoku na Skripaľa a jeho dcéru Juliju došlo 4. marca v anglickom meste Salisbury a bola pri ňom použitá nervovoparalytická látka novičok. Británia z jeho uskutočnenia podozrieva agentov GRU Alexandra Petrova a Ruslana Boširova. Rusko obvinenia z pokusu o zavraždenie Skripaľa a jeho dcéry od začiatku odmieta a tvrdí, že Boširov a Petrov sú civilisti, ktorí Salisbury navštívili ako turisti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok