Rezort vnútra prezradil, akú sumu vyčlenil na komunálne voľby

TA3 TASR
7.10.2018 11:23

Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do orgánov samospráv ministerstvo vnútra vyčlenilo sumu vo výške 7,46 milióna eur. Štatistickému úradu pripadne suma vo výške 1,42 milióna eur.

Rezort vnútra prezradil, akú sumu vyčlenil na komunálne voľby
SITA/Diana Černáková

"Finančné prostriedky MV SR sa použijú najmä na zabezpečenie náhrady mzdy členom volebných komisií, na úhradu tlače hlasovacích lístkov, metodických a informačných materiálov a volebných tlačív, na zabezpečenie činnosti volebných komisií, na vybavenie volebných miestností či na ochranu verejného poriadku v deň konania volieb," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Finančné prostriedky určené pre štatistický úrad zahŕňajú výdavky na spracovanie výsledkov volieb.

Zákaz uverejňovania prieskumov verejnej mienky sa začne o polnoci 26. októbra a obdobie volebnej kampane sa skončí polnocou 7. novembra. Ministerstvo upozornilo, že po tomto čase bude zakázané viesť volebnú kampaň akýmkoľvek spôsobom.

"Posledným dňom na zverejnenie zoznamu všetkých zaregistrovaných kandidátov v komunálnych voľbách je 16. október. Obce tak majú urobiť najneskôr v tento deň na svojich webových stránkach alebo obecnej tabuli," dodala šéfka rezortu vnútra. Do každej domácnosti bude doručená informácia o čase a mieste konania volieb 16. októbra. Komunálne voľby sa budú konať v sobotu 10. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok