Poznáme najlepších hovorcov roka, bodovali dlhoroční profesionáli

TA3 TASR
5.10.2018 23:40

Víťazi o cenu najlepšieho hovorcu roka 2018 sú známi. Porota súťaže zložená z deviatich novinárov a odborníkov na komunikáciu dnes vyhlásila hovorcov roka na Slovensku. Víťazi boli zverejnení na Výročnom stretnutí novinárov a ľudí z komunikačnej oblasti v Bratislave organizovanom Asociáciou hovorcov Slovenska.

Poznáme najlepších hovorcov roka, bodovali dlhoroční profesionáli
facebook.com/fashionsound.sk

Mimoriadne uznanie poroty

V jednotlivých hodnotených kategóriách tento rok bodovali skúsení dlhoroční profesionáli. „Tento rok porota v spolupráci s partnerom Slovakia online analyzovala výstupy a pôsobenie viac ako 110 hovorcov v rôznych sektoroch. Víťazi boli ocenení za mimoriadne kvalitnú prácu na pozícii komunikátorov svojich organizácií. A taktiež za vynikajúce komunikačné zručnosti, odbornosť v oblasti aj etické správanie, ktoré má byť neoddeliteľnou súčasťou práce hovorcu,“ uviedol Vladimír Machalík, predseda AHS. Porota sa rozhodla v tomto ročníku neudeliť ocenenie TOP Hovorca roka.

Porota sa však rozhodla udeliť mimo štatút súťaže „Mimoriadne uznanie poroty“ Veronike Brunckovej, Karolíne Farskej a Jurajovi Šeligovi z iniciatívy Za slušné Slovensko, ktorí sa dokázali stať hlasmi časti spoločnosti, za mobilizáciu občanov a za zvládnutú komunikačnú kampaň. Diplomy im odovzdala dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave prof. Iveta Radičová.

Najlepšou hovorkyňou a hovorcami súťaže „Hovorca roka“ v jednotlivých kategóriách za rok 2018 sa stali:

Kategória štátna správa a štátny sektor
Roman Krpelan, hovorca a riaditeľ komunikačného oddelenia kancelárie prezidenta SR

Kategória privátny a komerčný sektor
Tomáš Bezák, PR a Tlačový hovorca spoločnosti Lidl

Kategória samospráva a neziskový sektor
Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory

Množstvo odborníkov na komunikáciu

Porota zahŕňala odborníkov na komunikáciu z oblasti médií a redakcií, hovorcov, PR i akademického sektora - prof. PhDr. Iveta Radičová, PhD., (dekanka Fakulty masmédií Paneurópskej vysokej školy v Bratislave), Tibor Mattyašovský (šéfredaktor spravodajstva TV Markíza), Ivan Haluza (zástupca šéfredaktora týždenníka Trend), Richard Kvasňovský (vedúci domácej redakcie TASR), Martin Čeliga (vedúci redakcie politiky denníka Nový Čas), Katarína Remiaš (riaditeľka 1St Class Agency), Martin Jaroš (riaditeľ corporate affairs a komunikácie Japan Tobacco International Slovakia), Jana Kováčová (vedúca komunikácie Národnej banky SR). Predsedom poroty bol predseda AHS Vladimír Machalík a riaditeľ komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Organizátori sa rozhodli aj tento rok darovať výťažok z tomboly neziskovej organizácii tentoraz Nadácii detského kardiocentra.  Asociácia hovorcov Slovenska je nezávislou a apolitickou profesijnou organizáciou hovorkýň a hovorcov zo štátnej správy, samosprávy a súkromného sektora Slovenska. Svoju činnosť odštartovala v roku 2005. Zaoberá sa vzdelávaním a zvyšovaním kvality komunikačnej profesie hovorcu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok