Rozdali sa počítačové Oskary, Slovensko drží krok so svetom

TA3 TASR
5.10.2018 13:48

Počítačové Oskary sú rozdané. Už po osemnásty raz sa konalo prestížne podujatie IT GALA, ktoré oceňuje firmy a ľudí pôsobiacich vo svete informačných technológií a telekomunikácií. Podľa organizátora Slovensko v tomto odvetví drží krok so svetom.

19 rokov práce

Už po osemnásty raz sa na spoločenskom večere IT GALA odovzdávali ocenenia Najziskovejšia IT firma roka 2017, IT osobnosť, IT produkt a IT projekt roka 2018.

V kategórii IT OSOBNOSŤ roka 2018 sa víťazom stal Gabriel Galgóci zo spoločnosti AT&T Global Network Services Slovakia. Ocenený pôsobí ako generálny riaditeľ spoločnosti a riaditeľ pre manažované zákaznícke služby v regióne EMEA. Za 19 rokov práce v AT&T sa mu podarilo slovenskú pobočku dostať do pozície strategického centra globálnych služieb a najväčšej AT&T pobočky mimo materskej krajiny. Z vtedajších 11 zamestnancov sa rozšírila na súčasných vyše 4400. Pracovné pozície sa pod jeho vedením transformovali z „backoffice“ na pracovné pozície s vysokou pridanou hodnotou.

Biometrická identifikácia

V kategórii IT PROJEKT roka 2018 si ocenenie odnáša FaBiS: Biometrická identifikácia klienta banky bez fyzickej prítomnosti. Táto mobilná aplikácia pomáha klientom získať dostatočne kvalitné údaje pre potvrdenie identity. Porovnáva selfie s tvárou na občianskom preukaze, overuje živosť človeka (tzv. liveness check). Online overenie získaných podkladov oproti databáze MV SR vyhodnocuje zhodu s údajmi a fotografiou na občianskom preukaze.

V kategórii IT PRODUKT roka 2018 ocenenie získala Komunikačná technológia STEMI. Ide o technológiu, umožňujúcu pomocou smartfónov okamžitú obrazovú a hlasovú konzultáciu prípadu infarktu myokardu, vrátane EKG a cievnej príhody, medzi profesionálnym záchranárom v teréne a lekárom – špecialistom. Nemocničný tím pritom vidí polohu sanitky, čas dojazdu a rôzne klinické informácie, a tak vie pripraviť potrebné podmienky pre prijatie pacienta v nemocnici. Produkt prihlásila spoločnosť STEMI Global, s. r. o.

Najziskovejšia IT firma

Titul Najziskovejšia IT firma roka 2017 získala spoločnosť Profesia, spol. s r. o. Kategória Najziskovejšia IT firma roka vychádza z kvantitatívnych kritérií. Rebríček pripravujú spoločnosti Across Private Investments, FinStat a Digital Visions. Hlavné kritérium na zaradenie do rebríčka je príslušnosť firiem do odvetvia informačných a telekomunikačných technológií ako hlavného predmetu podnikateľskej činnosti.

Ceny udeľuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Cieľom je zhodnotiť odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty a produkty, realizované v danom roku.  Výročné podujatie slovenskej komunity informačných technológií IT GALA organizuje Digital Visions, vydavateľ magazínov PC REVUE a portálu NexTech.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok