Kočner pre TA3 po Kuciakovej vražde: Je to obrovská tragédia

TA3 SITA TASR
4.10.2018 18:41

Novinár Ján Kuciak sa pred svojou smrťou zaoberal aj kauzami a podnikaním kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera. Práve na neho ukázal jeden z podozrivých v prípade vraždy, ktorý sa rozhodol spolupracovať s políciou. Vraj si násilný čin objednal. Kočner odmieta, že by mal s vraždou Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej čokoľvek spoločné. Kuciakovi sa však v minulosti vyhrážal. Pozrite si, čo povedal v TA3 vo februári bezprostredne po šokujúcom čine.

Predovšetkým úprimnú sústrasť, je to obrovská a nepochopiteľná tragédia, uviedol Kočner v telefonáte, ktorý sme zverejnili vo februárovej Téme dňa. Podnikateľ priznal, že sa s Kuciakom raz po jeho tlačovej besede stretol, inak komunikovali len mailom alebo telefonicky. Vysvetľoval aj svoj postoj k údajným hrozbám Kuciakovi a zdôraznil, že podľa polície nešlo o vyhrážanie sa a ani len o priestupok.

Záznam telefonátu z februárovej Témy dňa:

Polícia ani prokuratúra nekomentujú posledné medializované informácie o objednávateľovi Kuciakovej vraždy. Podľa jedného z obvinených, Zoltána Andruskóa, ktorý sa rozhodol spolupracovať, si ju údajne objednal Marián Kočner. Tieto informácie potvrdila aj obhajkyňa obvineného. Kočner je v súčasnosti vo väzbe pre kauzu televíznych zmeniek. Nedávno ho v tichosti presunuli do Leopoldova.

Polícia ani prokuratúra viac informácií poskytnúť nechceli. "S otázkami je potrebné sa obrátiť na Úrad špeciálnej prokuratúry," reagovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. "Všetky informácie, ktoré bolo možné v súčasnom procesnom štádiu trestného konania aktuálne sprístupniť médiám, poskytol generálny prokurátor Jaromír Čižnár a dozorujúci prokurátor na tlačovej besede. Nad rámec poskytnutých informácií sa v súčasnosti, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nebudeme vyjadrovať a ani komentovať informácie z neoverených zdrojov," uviedla zas hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok