Do zemplínskej obce prišli po smršti vojaci aj Pellegriniho vláda

TA3 TASR
4.10.2018 10:15

Vo východoslovenskej obci Lekárovce majú plné ruky práce. Obcou sa náhle prehnala veterná smršť a spôsobila nemalé materiálne škody, strhla napríklad strechy. Následky pomáhajú odstraňovať vojaci. Do obce sa po rozhodnutí premiéra Petra Pellegriniho neočakávane vybrala aj vláda, ktorá mala pôvodne zasadať v neďalekých Sobranciach.

"Následkom veternej smršte, ktorá zasiahla obec, došlo k spadnutiu viacerých stromov a strhnutiu striech z rodinných domov," informovali v stredu hasiči. Okrem nich prišli do obce aj vojaci. "Na základe požiadavky krízového štábu Okresného úradu Sobrance bolo do obce nasadených 40 profesionálnych vojakov aj s technikou," informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Ako podotkla, Ozbrojené sily SR sú na pomoc občanom v rámci domáceho krízového manažmentu pripravené nepretržite.

Výjazdové rokovanie vlády, ktoré bolo vo štvrtok naplánované v Sobranciach, sa presunulo do neďalekých Lekároviec. "Ide o rozhodnutie premiéra," vysvetlila jeho hovorkyňa Beatrice Szaboová.

Vláda musí nájsť spôsob, ako pomôcť obci a občanom Lekároviec, vyhlásil priamo v dedine premiér Pellegrini. "Je to obrovské nešťastie. Ukazuje sa, že ostatné obce v okolí neboli vôbec postihnuté touto veternou smršťou. Tých striech je tu potrhaných obrovské množstvo," opísal situáciu predseda vlády s tým, že v dedine je aj množstvo popadaných stromov. "Myslím si, že musíme my ako vláda počas rokovania prijať určité opatrenia, aby sme okamžite pomohli obci, ale hlavne musíme nájsť spôsob, ako pomôcť okamžite aj občanom, pretože sme v období, keď dnes síce svieti slnko, ale pred zimou a jeseňou nemôžeme nechať ľudí bez strechy nad hlavou a je preto potrebné nájsť nejaký spôsob, aby okamžite mohli začať práce," zdôraznil Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok