Vyhlásili prvú Učiteľku Slovenska, rozhodlo jej nadšenie a zápal

TA3 SITA
3.10.2018 13:13

Prvou Učiteľkou Slovenska sa stala učiteľka informatiky na Gymnáziu sv. Edity Steinovej v Košiciach Zuzana Tkáčová. Víťazka okrem toho, že bude reprezentovať Slovensko v rámci medzinárodnej súťaže Global Teacher Prize v Dubaji, získala 5 000 eur.

Pre porotu bolo rozhodujúce jej nadšenie a zápal, s akým predstupuje pred svojich študentov, ako aj dosiahnuté výsledky. Cenu verejnosti získala Košičanka Noémi Ráczová zo Školy úžitkového výtvarníctva. Ako informovala Magdaléna Koreny z PR agentúry SKPR Strategies, organizátori meno víťazky Zuzany Tkáčovej vyhlásili netradične – vyslali ho do vesmíru na obežnú dráhu do prvej slovenskej družice s názvom skCube a z nej prijali signál v podobe morzeovky.

Po jeho dešifrovaní bolo jasné, kto sa stal Učiteľom Slovenska. „Je to pre mňa spätná väzba, že zrejme svoju prácu robím dobre a mám pokračovať. Chcem naďalej prezentovať bádateľsky orientovanú formu informatiky, s čím sme na Slovensku začali medzi prvými, a chcem motivovať žiakov, aby sa zaujímali hlavne o nanotechnológie v rámci prírodovedných a technických predmetov,“ povedala víťazka.

Do prvého ročníka súťaže Učiteľ Slovenska, ktorú organizuje Komenského inštitút a Živica, sa prihlásilo 100 pedagógov. Do národného kola sa mohli prihlásiť učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok či školitelia v online kurzoch. Nominovať ich mohla tiež široká verejnosť. Do užšieho finále sa dostala desiatka najinšpiratívnejších učiteľov. Cieľom súťaže Učiteľ Slovenska je zdôrazniť dôležitosť vzdelávania a posilniť status profesie pedagógov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok