Zverejnili, ako bude vyzerať slovenský tím v zápase s Českom

TA3 TASR
2.10.2018 13:39

V nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na zápas Ligy národov proti Česku a prípravný duel vo Švédsku figurujú všetky opory vrátane pravého obrancu Petra Pekaríka.

Pekarík je fyzicky dobre pripravený

Vo výbere nechýba ani kapitán Martin Škrtel, stopér Fenerbahce Istanbul sa po zranení priťahovača na nohe zapojil do tréningu a mal by byť tureckému klubu k dispozícii už vo štvrtkovom súboji Európskej ligy UEFA 2018/2019 proti Spartaku Trnava. Nováčikmi v národnom tíme sú obranca Dávid Hancko a útočník Samuel Mráz.

Pekarík pre zdravotné problémy nebol k dispozícii v septembrovom asociačnom termíne, v ktorom Slováci zdolali v prípravnom stretnutí Dánsko 3:0 a prehrali 0:1 na Ukrajine v ich premiérovom vystúpení v 1. skupine B-divízie Ligy národov.

"S Pekaríkom sme pred chvíľou hovorili, fyzicky je dobre pripravený. Odohral už polčas za B-tím Herthy Berlín. Cíti sa dobre a preto sme ho nominovali, pretože je to poctivý futbalista. Keby nebol pripravený, povedal by nám to," oznámil Kozák dobrú správu na utorňajšej tlačovej konferencii.

Nebude chýbať mladá krv

Následne pridal ďalšiu. "Škrtel mal menšie zdravotné problémy, trénoval s kondičným trénerom. Mal by hrať už vo štvrtok proti Trnave, je v poriadku a preto nechýba v nominácii," dodal šéf slovenskej lavičky, ktorý do tímu povolal aj zástupcov "mladej krvi".

"S Hanckom počítam na ľavej strane obrany, pretože Mazáň má zdravotné problémy a dlhodobo nehráva. Chcem ho vidieť v akcii a určite dostane šancu, či to bude proti Čechom alebo proti Švédom. Mráz hral naposledy 60 minút za Empoli a takisto ho chcem vidieť. Potrebujeme v tíme mladých hráčov, okrem týchto dvoch ešte v budúcnosti počítam s Denisom Vavrom a Lászlóom Bénesom. K tejto záležitosti však treba pristupovať opatrne. Bojím sa, že mladým hráčom môžem uškodiť predčasným zaradením do tímu, lebo prvým dojmom sa zapíšu do očí fanúšikov," poznamenal Kozák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok