Indonéziu čaká masový pohreb, požiadala o zahraničnú pomoc

TA3 TASR
1.10.2018 07:20

V indonézskom meste Palu, ktoré zasiahli silné zemetrasenia a vlny cunami, pripravili masový pohreb pre viac než 300 tiel. Podľa miestnych úradov v Palu evidujú viac ako 1200 obetí, pričom sa očakáva, že toto číslo ešte vzrastie keď záchranári získajú prístup do ťažko poškodených oblastí.

Šéf indonézskej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof Willem Rampangilei vyhlásil, že masový hrob sa dá v prípade potreby rozšíriť. Takisto uviedol, že pohreby musia začať čoskoro z hygienických ako i náboženských dôvodov.

Záchranné operácie si vyžiadali nasadenie ťažkých mechanizmov na vyprostenie tých, čo prežili v sutinách zrútených budov, vrátane 8-poschodového hotela v Palu, z ruín ktorého bolo počuť hlasy. V nedeľu vyslobodili živého človeka z trosiek hotela Roa-Roa.

indonesia-earthquake-11538-f56ee4ba55874596a86b04c482f1cca5_7f000001-ade9-babf.jpg

Krajina zároveň oficiálne požiadala o medzinárodnú pomoc. Indonézsky prezident Joko Widodo oficiálne požiadal miestny úrad pre investície, aby koordinoval zahraničnú pomoc, oznámil v hlavnom meste Jakarta predseda tohto úradu Thomas Lembong. Pomoc už predtým ponúklo množstvo štátov i medzinárodných organizácií vrátane Európskej únie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok