Slovakia ring bude hostiť 4. kolo deväťdielneho seriálu MS FIA GT 1

TA3, SITA
30.5.2012 17:07

Na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni opäť zaburácajú silné motory. Na začiatku júna uvidíme na Slovensku prestížny seriál GT1.

Slovakia ring bude hostiť 4. kolo deväťdielneho seriálu MS FIA GT 1
SITA

Po piatich týždňoch bude slovenský motoristický okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni opäť dejiskom prestížnych svetových pretekov. V dňoch 8. - 10. júna sa na ňom predstavia špičkoví jazdci, ktorí tento rok bojujú v deväťdielnom seriáli MS FIA GT 1. Diváci, ktorí počas druhého júnového víkendu prídu na Žitný ostrov uvidia v akcii jazdcov a vozidlá deviatich renomovaných značiek, ktoré vyrábajú špičkové pretekárske automobily. Medzi nimi bude aj slovenský pretekár Štefan Rosina, ktorý tak splnil sľub zo začiatku tohtoročnej motoristickej sezóny

"Sme radi, že po krátkom čase okruh SR opäť hostí druhé najdôležitejšie podujatie medzinárodného seriálu pod patronátom SMF FIA", povedal v stredu na stretnutí s novinármi výkonný riaditeľ Slovakia Ringu Tomáš Vranka. "Práve smelé ambície priniesť na Slovensko podujatie medzinárodného významu je cieľom nášho snaženia. Preto nás veľmi teší, že sa nám darí tento zámer napĺňať", pokračoval Vranka.

Ako šéf Slovakia Ringu ďalej uviedol, okrem spomínaného seriálu MS FIA GT 1 budú počas tohto súťažného víkendu na okruhu neďaleko Bratislavy aj preteky zo seriálu majstrovstiev Slovenska a Maďarska v divízii 4 do 2000 a nad 2000cc. Milovníci motoristického športu sa tiež môžu tešiť na súťaže Suzuki Swift Bio Cup ako aj na seriál Porsche Cup. Okrem spomínaného Rosinu bude cez víkend v Orechovej Potôni jazdiť aj známy český pretekár Tomáš Enge a syn trojnásobného majstra sveta F1 Nikiho Laudu Mathias. Práve účasť 31-ročného Laudu je predpokladom, že ho na Slovakia Cup príde povzbudiť jeho slávny otec.

"Po minuloročnom úspešnom vystúpení na v seriáli MS GT3 sa nám podarilo dostať na územie Slovenska ešte významnejšie podujatie, pretože tento seriál je prezentáciou toho najlepšieho čo deväťdielny seriál MS FIA GT 1 môže ponúknuť", tvrdil športový riaditeľ Slovakia Ringu Ladislav Šnegoň. Celý program podujatia je rozložený na tri dni . V piatok 1. júna sú naplánované tréningy, v sobotu dopoludnia bude hodinová kvalifikácia, popoludní kvalifikačný tréning a vrcholom celého motoristického víkendu budú majstrovské preteky MS FIA GT 1, ktoré sa začínajú o 14.45 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok