Zoznam obvinených sa rozšíril, v kauze Kuciak padlo ďalšie meno

TA3 TASR SITA
29.9.2018 15:33

V prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obvinili aj Alenu Z. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

"Môžeme potvrdiť, že v predmetnej trestnej veci bolo osobe A. Z. vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy formou účastníctva," uviedla Predajňová.

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici prevzal v sobotu návrh na väzbu pre Andreu Z., štvrtú obvinenú v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. O návrhu bude rozhodovať ŠTS v Banskej Bystrici v nedeľu 30. septembra. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Elitné policajné komando Lynx zasahovalo v piatok v Komárne v dome podnikateľky Aleny, ktorá vie dobre po taliansky a podľa obyvateľov tlmočila aj pre Mariana Kočnera. Ten je podľa susedov vraj aj krstným otcom jej dcéry.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok