Lavrov kritizoval USA. Trumpove rozhodnutia sú nebezpečné, vyhlásil

TA3 TASR
29.9.2018 00:44

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v piatok na 73. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku odsúdil "nepodložené obvinenia" zo zasahovania Ruska do vnútorných záležitostí iných štátov a kritizoval aj americkú politiku v Iráne, Sýrii a Venezuele.

Lavrov využil svoj prejav vo Valnom zhromaždení na energickú obhajobu multilaterálnych organizácií, ako je OSN, a varoval pred jednostrannými krokmi Spojených štátov a iných krajín. Informovala o tom agentúra AP. Rozhodnutie prezidenta Donalda Trumpa odstúpiť od jadrovej dohody s Iránom označil za nebezpečný krok, ktorý môže podľa neho rozvrátiť globálny svetový poriadok a rovnováhu na Blízkom východe.

Ruský minister tiež obvinil nemenované sily z "úsilia sabotovať demokraticky zvolené vlády", čím podľa AP zjavne narážal na Spojené štáty a podporu, ktorú EÚ poskytuje štátom susediacim s Ruskom a sýrskej opozícii. Moskva dlhodobo odmieta obvinenia zo zasahovania do amerických prezidentských volieb v roku 2016, útoku na bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa v anglickom Salisbury v marci tohto roku či iných akcií v zahraničí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok